Kosačov: Cilj NATO agresije na Jugoslaviju bio da se narod baci na kolena

Izvor: Vostok.rs, 13.Mar.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosačov: Cilj NATO agresije na Jugoslaviju bio da se narod baci na kolena

Zemlje članice NATO-a sprovođenjem vojne agresije protiv SR Jugoslavije pokušale su da bace na koljena narod te zemlje, a posledice te tragedije i danas potresaju svet, izjavio je šef Komiteta za međunarodne odnose Saveta Federacije Konstantin Kosačov.
Ruski senatori objavili su danas saopštenje u kome osuđuju vojnu agresiju zemalja NATO-a na suverenu SR Jugoslaviju, te su pozvali svetsku zajednicu da ne dozvoli uplitanje spolja u poslove nezavisnih država. "Cilj bombardovanja je bio da se narod Jugoslavije baci na kolena", rekao je Kosačev. On je naglasio da posledice takve agresivne politike zapadnih zemalja koje krše suverena prava drugih država "nastavljaju potresati Evropu i svet". Prema senatorima, odgovorne za bombardovanje Jugoslavije treba izvesti pred lice pravde. Savet Federacije je povodom predstojeće 20. godišnjice od početka vojne agresije protiv SR Jugoslavije, usvojio dokument u kojem se ističe da je vojna operacija NATO-a protiv suverene SR Jugoslavije pretvorilo Alijansu u glavnu opasnost za bezbednost u svetu.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kosačov: NATO je bombardovanjem SRJ hteo da baci narod na kolena

Izvor: Vesti-online.com, 13.Mar.2019

"Zemlje-članice NATO-a su sprovođenjem vojne agresije protiv Savezne Republike Jugoslavije pokušale da bace na kolena narod te zemlje i da promene povelju UN - posledice te tragedije danas potresaju svet", izjavio je šef Komiteta za međunarodne odnose Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov...Kako...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.