Komandant Kfora: Odluka o formiranju vojske u pogrešno vreme

Izvor: RTS, 17.Dec.2018, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant Kfora: Odluka o formiranju vojske u pogrešno vreme

Novoimenovani komandant misije Kfor italijanski general Lorenco D'Adario rekao je za Pobjedu da je odluka o transformaciji kosovskih snaga bezbednosti u vojsku doneta u pogrešno vreme i dodao da je Kfor spreman da interveniše na Kosovu ako stabilnost bude ugrožena.
Kako je istakao, Severnoatlantski savet će sada morati da preispita nivo angažovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NATO-a sa kosovskim snagama bezbednosti.

"Ono što je izvesno, NATO preko misije Kfor ostaje posvećen osiguranju bezbednog okruženja na Kosovu, ali i stabilnosti Zapadnog Balkana", rekao je komandant Kfora, preneo je sajt CDM.
D'Adario je naglasio da se Kfor ne bavi politikom, ali je naveo da želi da ponovi stav generalnog sekretara NATO-a, koji je kazao da je "tranzicija kosovskih bezbednosnih snaga u principu stvar o kojoj treba da odluči Kosovo, ali jasno smo kazali da ova odluka dolazi u pogrešno vreme".
"Prisustvo Kfora na Kosovu u skladu je sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN. Što znači da ćemo nastaviti da obezbeđujemo sigurnost i bezbednost svih ljudi na Kosovu i bićemo spremni da intervenišemo kad god bude dovedena u pitanje stabilnost ovog područja", zaključio je D'Adario.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.