Kolinda POŽURUJE ulazak Makedonije u NATO: Vi pripadate toj PORODICI! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2018, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda POŽURUJE ulazak Makedonije u NATO: Vi pripadate toj PORODICI! (VIDEO)

"Hrvatska vas snažno podržava, dragi prijatelji!"

Uoči referenduma u Makedoniji, makedonskim građanima se preko video snimka obratila i hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja im je poručila da Makedonija pripada porodici EU i NATO i da je Hrvatska spremna da joj pomogne na tom putu.

Pročitajte i:

- Dragi prijatelji, Hrvatska vas snažno podržava, dok se suočavate sa važnom odlukom na predstojećem referendumu. Vi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pripadate porodici nacija EU i NATO, a Hrvatska ostaje spremna da vam pomogne na tom putu, deleći naše iskustvo - rekla je Grabar-Kitarović obraćajući se na engleskom jeziku na video snimku, koji je na svom nalogu na Tviteru objavio makedonski premijer Zoran Zaev.

„Вие припаѓате во фамилијата на ЕУ и НАТО, а #Хрватска е спремна да ви помогне на тој пат“, ни порача хрватската претседателка @KolindaGK. Одлуката е наша, на 30-ти септември сами одлучуваме за европска #Македонија. pic.twitter.com/WVrVfm7pxk

— Зоран Заев (@Zoran_Zaev) September 23, 2018

Prema rečima hrvatske predsednice, referendum je prilika za makedonske građane da doprinesu stabilnosti i napretku cele jugoistočne Evrope.

- Na kraju, odluka je vaša i samo vaše pravo i mi ćemo vas podržati u svim vašim naporima -  rekla je Grabar-Kitarović.

Ranije danas i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je Makedoncima u video poruci da je sada vreme da se čuju njihovi glasovi i da su im vrata NATO otvorena.

Prethodno se putem video-poruke obratio i francuski predsednik Emanuel Makron, navodeći da sporazum sa Grčkom osigurava budućnost makedonske države i da veruje u mudrost građana.

Referendum u Makedoniji će biti održan 30. septembra, a pitanje će glasiti: "Jeste li za članstvo u Evropskoj uniji i NATO savezu prihvatanjem sporazuma između Republike Makedonije i Republike Grčke?".
Pogledaj vesti o: NATO,   Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.