Kad Rusi pošalju supersoničnog bombardera, NATO diže Dance, Belgijance, Poljake i Šveđane VIDEO

Izvor: B92, 18.Sep.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad Rusi pošalju supersoničnog bombardera, NATO diže Dance, Belgijance, Poljake i Šveđane VIDEO

Moskva -- Ruski vazduhoplovci snimili su "pratnju" belgijskih, danskih, poljskih i švedskih borbenih aviona, dignutih u vazduh da isprate ruski bombarder "Tu-160".

Sve se odigralo iznad Baltičkog mora, tokom, kako navodi Raša tudej, rutinskog leta ruskog bombardera. Snimak koji je nastao iz pilotske kabine ruskog aviona objavilo je Ministarstvo odbrane te zemlje.

Na tom snimku se vidi uzletanje supersoničnog bombardera "tupoljev Tu-160" s nepoznate lokacije i početak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovog leta ka baltičkom vazdušnom prostoru.

Bombarder i dva aviona koja su bila s njim u pratnji najpre presreću finski avioni "F-18" i švedski "JAS-39 gripen", negde iznad neutralnih voda. Nekoliko trenutaka kasnije, stižu i ef- šesnaestice iz Belgije, Danske i Poljske.

Kako navodi Raša tudej, NATO avioni su u nekoliko navrata prišli toliko blizu ruskom bombarderu da su piloti mogli jasno da pročitaju oznake na njima, kao i da vide čiju zastavu nose.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.