KOMŠIJE OPET PROVOCIRAJU PUTINA: Nude se da budu NATO baza zbog investicija

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2022, 08:05

KOMŠIJE OPET PROVOCIRAJU PUTINA: Nude se da budu NATO baza "zbog investicija"

On smatra da će se time pojaviti "osećaj sigurnosti" i da će to pomoći privlačenju investicija.

Grad Lapenranta u finskoj južnoj Kareliji ponudio je da kod njih bude raspoređena baza NATO-a kada se Helsinki pridruži Alijansi, rekao je gradonačelnik Kimo Jarva.

- Čuo sam da se razmišljao aerodromu. On bi se mogao iskoristiti, ako vojska to želi. O raspoređivanju vojske ne mogu ništa da kažem, nisam stručnjak - rekao je Jarva Ile. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Gradonačelnik se nada da će se "jednog dana rat završiti" i da će građani dve zemlje ponovo moći da pređu granicu. Prema njegovom mišljenju, ulazak u NATO "neće ometati kretanje običnih ljudi".

Finska je zajedno sa Švedskom u maju podnela zahtev za članstvo u NATO-u u pozadini ruske vojne operacije u Ukrajini. Turska, koja je članica alijanse, prvo se usprotivila, a zatim dala odobrenje za njihov izlazak u NATO.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.