KAKAV ŠAMAR KURTIJU! Komandant KFORA demantovao premijera LAŽNE države: Tzv. KBS ne mogu na sever KiM bez mog odobrenja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2021, 18:07

KAKAV ŠAMAR KURTIJU! Komandant KFORA demantovao premijera LAŽNE države: Tzv. KBS ne mogu na sever KiM bez mog odobrenja!

Komandant Kfora na Kosovu general-major Franko Federiči izjavio je da "vojnici" tzv. KBS-a mogu da odu na sever Kosova i Metohije tek pošto od njega za to dobiju dozvolu.

Pre bilo kakvog raspoređivanja na severnom delu Kosova (i Metohije), (tzv.) KBS mora da ima moje odobrenje, u skladu sa prethodnim sporazumom sa (tzv.) kosovskim "institucijama", za koji NATO očekuje da nastavi da sprovodi, istakao je Federiči.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Federiči je u intervju za Kljan Kosova istakao i da NATO dosledno podržava razvoj tzv. KBS-a u okviru njihovog prvobitnog "mandata", u svrhu civilne zaštite.

On je ponovio da NATO očekuje nastavak poštovanja sporazuma koji su tzv. kosovske "institucije" potpisale sa Severnoatlantskom alijansom po ovom pitanju.

On kaže da je situacija na Kosovu i Metohiji stabilna.

- I dalje smo u potpunosti usredsređeni na svakodnevnu primenu mandata misije Kfor na osnovu Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kako bismo osigurali bezbedno okruženje i slobodu kretanja na dobrobit svih zajednica na Kosovu (i Metohiji) - kaže Federiči.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Komandant Kfora: Odlazak na sever Kosova tek posle mog odobrenja

Izvor: B92, 27.Jun.2021

Komandant Kfora Franko Federiči izjavio je da pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) mogu da odu na sever KiM samo ako od njega dobiju dozvolu...Federiči je u intervjuu za TV Kljan Kosova rekao da je stav NATO-a o KBS-u jasan i da Alijansa dosledno podržava razvoj KBS-a u okviru njihovog prvobitnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.