Jovo Vukelić: Mogu li se novcem kupiti životni ciljevi građana

Izvor: KMnovine.com, 20.Mar.2019, 04:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovo Vukelić: Mogu li se novcem kupiti životni ciljevi građana

Otpočela nova medijska hajka SAD i NATO na Srbiju i Balkan


   

   

U novoj informativnoj hajci SAD zasnovanoj na antiruskoj i antisrpskoj kampanji pored angažovanja nevladinih organizacija plaćenih sa Zapada i prozapadnih medija u Srbiji učestvuju i najveće IT kompanije Gugl, Tviter i FejsbukAmerički Centar za kontrolu izbora, ali i načina života, čak i određivanja životnih ciljeva građana i >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << nametanja NATO vrednosti biće za ceo region Balkana postavljen u Crnoj GoriVašington odlučio da globalnim sistemom u vidu mreže Nacionalnih centara za digitalna istraživanja po celom svetu suzbija ruski uticaj, a uistinu jača i promoviše svoj, jer je ruski uticaj u mnogim zemljama izmišljen i preuveličan 100 puta!Cilj ove akcije je da se ne čuje nikakav glas Rusije, da se suzbije i najmanja propaganda Moskve.SAD i NATO sada počinju jedan specijalni psihološki, a ne samo propagandi rat, jer su im pozicije dominacije uzdrmane i oslabljeneSada svi Zapadni, NATO centri sa ovim novim Američkim Centrom imaju još jedan novi cilj: treba demonizovati Srbiju kako bi pod pritiscima priznala kriminalnu i nelegalnu državu Kosovo i odrekla se svog dela teritorije.Piše: Jovo Vukelić




Specijalne posmatračke Misije SAD imaju zadatak da u svim evropskim zemljama u kojima se održavaju izbori u 2019. i u 2020. Godine ne samo prate izborne događaje, kampanje i dešavanja u zemlji, već da utiču i pomažu u radu političkim partijama naklonjenim Zapadu i evroatlanskim integracijama i NATO paktu, i da na sve načine ubeđuju birače da glasaju za njih! To će se postizati antiruskom kampanjom, satanizacijom Rusije, Putina i širenjem straha da će Rusija okupirati njihove zemlje.

Prva takva kampanja SAD i NATO počela je već u Ukrajini, gde se krajem marta održavaju predsednički izbori. Ne štedi se novac iz američkih fondova da se blate kod Ukrajinaca dojučerašnja braća Rusi, susedna zemlja Rusija koja je najtešnje vezana istorijom, kulturom i religijom za prostor i narod Ukrajine. Od dve donedavno prijateljske zemlje prave se dve države koje treba da su u stalnom sukobu, čak i oružanom!

I NATO ima svoje posebne fondove za finasiranje ovakvih brutalnih političkih akcija mešanja u unutrašnje stvari drugih zemalja. Ti fondovi, da bi čitaoci znali o kolikom novcu se radi, iznose stotine miliona evra i dolara!

Tako politički lideri sa prostora Divljeg Zapada shvataju širenje njihove kaubojske „demokratije“.

Može li se sve i svuda kupiti tim ogromnim novcima? Mogu li se novcem kupiti životni ciljevi građana?

Po svemu sudeći ne može, ali neki sa Zapada to nikako da shvate.



   
   

Koliko je ovaj projekat važan za Ameriku pokazuje i podatak da će se sve akcije u Evropi dirigovati, voditi i kontrolisati iz Centralnog štaba u Vašingtonu. Nema prepuštanja nikavih ovlašćenja nižim centrima moći! U skladu sa tim u toku je i akcija snažnog uticanja na birače u zemljama EU pred izbore u maju za parlament EU, gde Amerikaci čine sve da satanizuju i ocrne partije koje su protiv njihovog snažnijeg uticaja na politiku EU. A takvih nacionalnih partija ima svuda, na sve strane u zemljama EU i one politički jačaju.



Globalna cenzura i kompletno gušenje drugačijeg mišljenja

Prema sačinjenom planu aktivnosti , kako navodi iz pouzdanih obaveštajnih izvora ruska „Izvestija“ , SAD će „nadledati, pratiti“ predsedničke izbore u Kazahstanu, Moldaviji (čak i na Tajvanu i Šri Lanki), a pozabaviće se i parlamentarnim izborima u Venecueli, Gruziji, Litvaniji, Crnoj Gori i naravno, posebno i u Srbiji!


U toj novoj informativnoj hajci SAD zasnovanoj na antiruskoj i antisrpskoj kampanji pored angažovanja nevladinih organizacija plaćenih sa Zapada i prozapadnih medija u Srbiji učestvuju i najveće IT kompanije Gugl, Tviter i Fejsbuk.


Američki Centar za kontrolu izbora, načina života, čak i određivanja životnih ciljeva građana i nametanja NATO vrednosti biće za ceo region Balkana postavljen u Crnoj Gori. U zemlji koja je odnedavno u NATO, ali gde je većina stanovništa i dalje nastojena antinatovski. Cilj ove akcije je da se ne čuje nikakav glas Rusije, da se suzbije i najmanja propaganda Moskve.

 

Zato je glavni cilj ove nove agitpropovske akcije SAD stvaranje mehanizma globalne cenzure i kompletno gušenje drugačijeg mišljenja, uz eventualno razvijanje sopstvenog mehanizma za propagandu i ubeđivanja. I zato im je potrebna pomoć velikih IT kompanija kao što su Gugl, Tviter i Fejsbuk, koji jesu sateliti SAD, i stvoreni su i izmišljeni upravo da fabrikuju neistine, laži i dezinformacije.

O tome je ubedljivo svedočio i to dokazao i Džulijan Asanž i njegov „Vikiliks“ sa stotinama hiljada dokumenata koji su pokazali mešanje SAD u sastavljanje vlada, obaranje režima, izazzivanja nemira i sukoba u državama širom sveta.

A sve to je potvrdio i Edvard Snouden otkrićem celog sistema kontrole interneta i globalnih mreža od strane CIA i drugih obaveštajnih američkih agencija i službi.

Tako da najnoviji projekat SAD i NATO znači da se osećaju ugroženo, da procenjuju da gube čvrste pozicije koje su imali proteklih decenija i da sada počinju jedan specijalni psihološki, a ne samo propagandi rat. Razlog je jasan: dominantne pozicije z perioda proteklih decenija su im uveliko uzdrmane i oslabljene.

Prema navodima sajta „Fakti“ rukovodilac Američkog univerziteta u Moskvi Eduard Lozanskij je istakao: „Stejt departman je već izdvojio 120 miliona dolara za informativne ratove protiv Rusije. Isto tako, NATO za to ima posebni budžet. U istoj funkciji su mogućnosti američkog Nacionalnog fonda za demokratiju. Formiranje centara je na liniji globalne politike kontriranja Rusiji. Drugim rečima: Moskva je neprijatelj pa su informativni ratovi sastavni deo borbe protiv nje“. (1)


   
Eduard Lozanskij    

Prema saznanjima izvora iz „Izvestije“ Centar u Podgorici trebalo bi da počne sa radom u maju ove godine. 

O kancerogenom uticaju Rusije u svetu, pa i u samoj Americi, a posebno u Evropi, sa centrom u Srbiji postoje već više puta izrečene jedinstvene ocene SAD, V. Britanije i NATO. Zato ovde na Balkanu, posebno u Srbiji već deluje više Centara i programa za satanizaciju Rusije, Putina i posebno pravoslavlja.

Moskovski ekspert Denis Denisov upozorio je povodom ovog projekta: „Rusija u negativnoj ulozi potrebna je Vašingtonu kao opravdanje za njegovu militarističku politiku“. Sada imaju svi ti Zapadni, NATO centri sa ovim novim Američkim Centrom još jedan novi cilj: treba demonizovati Srbiju kako bi pod pritiscima priznala kriminalnu i nelegalnu državu Kosovo i odrekla se svog dela teritorije.



Tramp traži pola milijarde dolara za suzbijanje uticaja Rusije

Treba naglasiti da je nedavno u godišnjem budžetskom zahtevu Kongresu SAD, za finansijsku 2020-tu (koja će početi ovog 20. Oktobra) Donald Tramp zatražio čak pola milijarde dolara za „suprotstavljanje zlonamernom uticaju Rusije u Evropi“.

To je suma od koje se vrti svima u glavi, pa i najvećim rusofobima iz Demokratske stranke i Klintonovskih klanova.

Navodi se još „da će taj ogromni novac biti upotrebljen za odricanje zemalja-partnera od ruske vojne tehnike, a takođeza otklanjanje slabosti u makroekonomskoj bolasti čime nastoje da se okoriste vlasti Rusije, uključujući zavisnost od energetike i trgovine“.

Da je državni projekat SAD dalekosežan sa dugoročnim i opasnim agresivnim ciljevima potvrđuje i istraživanje novinara francuskog lista „Mond“ Damjen Lelua.

On je otkrio veliki i vrlo razvijen, razuđen sistem, u kome paralelno sa ovim projektom o kome pišemo, američki milijarderi tajno finansiraju kampanju dezinformisanja u Evropi preko više kompanija, agencija, fondova. U pitanju je opet investiranje ogromnih suma novca, ali ne tiču se svi ovi projekti Balkana i Srbije, već i drugih evropskih država. (2

 Sve ove informacije potvrđuju da SAD i njena administracija sa svojim agencijama, službama i Fondovima se i dalje neprekidno meša u sve važne svetske poslove, i političke i ekonomske i nastoji da sve organizuje i usmerava u interesu SAD, a na štetu drugih zemalja i naroda u svetu.



Takva dominacija SAD uzrokovala je proteklih decenija mnoge ratove, agresije SAD i NATO širom sveta, kao i razaranja, masovne smrti i pljačke država i naroda. Izgleda da tome nije kraj i da SAD imaju nameru da to čine i dalje ne obazirući se na masovne ljudske žrtve, kršenja ljudskih prava, nelegalna mešanja u unutrašnje poslove drugih zemalja, izazivanja tragedija i nesreća naroda.

Srbija je u ovoj situaciji u teškom položaju, jer SAD bezobzirno žele da od kriminalne države na prostoru Kosova i Metohije naprave svoj vojni i politički poligon kojim bi kontrolisali Balkan i Srbiju i imali odskočnu dasku u vojnom pohodu na Rusiju koju žele da oslabe, rasparčaju i ekspoloatišu, kao što to čine i sa drugim državama.

Zato je Srbija pod pritiskom, propagandi rat protiv Rusije i Srbije stalno besni i jača, uključuju se, uz postojeće, nove i nove organizacije, NVO finansirane sa Zapada.



Želja SAD NATO: Srbija da bude poslušna slaba, kolonija

Srbija treba da se udalji od Rusije u svakom pogledu. Političkom, ekonomskom, vojnom pa i kulturnom, a najsrećniji bi bili na Zapadu, SAD , a naročito Britanci, kad bi se Srbi i verski sukobili sa Rusima.

Istovremeno, Srbiju maltretiraju raznim ucenama, zahtevima, ultimatumima na besmislenom putu ka EU u kojoj za Srbiju (sve da EU opstane i ojača, što je teško i nerealno očekivati) nema mesta ni 2025, a ni znatno kasnije u toj organizaciji gde i sada upravljaju i odlučuju dve-tri najače zemlje...I gde nema nikakve velike demokratije, često manje nego u satanizovanoj Rusiji.

Srbiji je jasno isplanirano mesto u tom društvu država: da bude poslušna, kolonija, sama i ekonomski slaba... sa sve manje stanovništva, posebno Srba.

Ali, jedno su planovi SAD, NATO, Zapada, a drugo je stvarnost, život i stavovi uveliko nepredvidivih Srba, pokazali su mnogi raniji događaji u istoriji.

 

Ne može se ipak novcem kupiti baš sve, naučiće valjda jednom za svagda to Amerikanci i Britanci, jer im i Pravoslavlje smeta, pravi probleme, ta ćirilica koju decenijama satiru ne nestaje, ti „čudni“ običaji kao što su srpske Slave, kult Vojske kod Srba i nepromenljivi stav ogromne većine Srba: „Kosovo je srce Srbije!“ 




Piše: Jovo Vukelić      |      Lični blog: Između sna i jave⇗


Rođen je 1952. godine u Herceg Novom. Diplomirao je na Filozofskom fakultet u Beogradu. Kao student (druge godine) proganjan je pa potom i osuđen 1974., na godinu dana zatvora, uslovno na dve godine zbog odbrane profesora koje je u to vreme proganjala Brozova komunistička mašinerija.


Proglašen je moralno-politički nepodobnim i zato godinama nije mogao da dobije stalan posao. Učestovao je aktivno kao organizator od sredine 70-tih do 80-tih u skoro svim ključnim akcijama protiv režima Josipa Broza. Prvi je sekretar Demokratske stranke 1990. godine. Jedan je od osnivača Demokratskog centra (februar 1996.) U listu Politika (po privatizaciji Politika ad) provodi sedam godina na rukovodećim poslovima sa visokom stručnom spremom. Tu pokreće izdavačku delatnost – štampanje knjiga.
Iz „Politike ad“ u „Službeni glasnik“ prelazi 2009. godine, sektor Izdavaštvo, na mesto izvršnog urednika na poziciji Urednik knjiga gde je 2017. godine dočekao penziju.


Izvor: KM Novine   :: © 2014 - 2019 ::   Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.