Jedini u Evropi: U Batajnici centar za remont ruskih i NATO letilica

Izvor: B92, 21.Okt.2019, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedini u Evropi: U Batajnici centar za remont ruskih i NATO letilica

Beograd -- Vazduhoplovni zavod Vojske Srbije "Moma Stanojlović" u Batajnici već je dobio sertifikat francuskog "Erbasa" za remont helikoptera "gazela".

U toku su pregovori o tome da postane regionalni centar za remont drugog "Erbasovog helikoptera H-145M, ali i ruskih helikoptera Mi-8 i Mi-17.

Tako bi, kako navodi beogradski list, taj zavod VS postao jedan od retkih centara, ne samo u regionu, već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u Evropi, za popravljanje i održavanje letelica nekada dva suprotstavljena bloka.

List konstatuje da su odnosi Rusije i NATO i sada zategnuti, ali i da se geopolitička situacija značajno promenila, pa tako sada i neke članice NATO imaju u svojoj floti sovjetske i ruske helikoptere.

Već uveliko razmišlja da "Moma" pored sertifikata "Erbasa" dobije i sertifikat za održavanje ruskih letelica potvrdio je ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

"U Ovom zavodu već se održavaju ruski helikopteri koji su u sastavu srpske vojske i to Mi-8, a delom se popravljaju i Mi-17. Bez obzira na visok kvalitet rada ovog zavoda, još su potrebna dodatna ulaganja kako bi 'Moma' mogao da oslužuje sve vrste helikoptera", kazao je Lazanski za Sputnjik.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Batajnica dobija centar za remont ruskih i NATO letjelica?

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2019

BEOGRAD - Vazduhoplovni zavod Vojske Srbije "Moma Stojanović" u Batajnici već je dobio sertifikat francuskog "Erbasa" za remont helikoptera "gazela".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.