HRVATI DIGLI VAZDUŠNU SILU NA PROSLAVI OLUJE: Dva raspala miga-21  gurali na pisti da polete (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2020, 13:51

HRVATI "DIGLI" VAZDUŠNU SILU NA PROSLAVI "OLUJE": Dva raspala miga-21 gurali na pisti da polete (VIDEO)

Da podsetimo, oni su u NATO savezu već godinama, a nemaju ni jednog pristojnog "lovca"

Povodom proslave "Oluje", zločinačke vojne akcije tokom koje je avgusta 1995. godine iz Hrvatske proterano 250.000 i ubijeno više od 2.000 Srba, na kojoj se okupio hrvatski državni vrh, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo demonstriralo je svoju moć naletima preostala dva "miga 21", kakvi se već odavno u razvijenim zemljama koriste ili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za obuku pilota početnika, ili kao eksponati u muzejima.

Ali, svako se ponosi onim što ima. Hrvatska sa dva raspala "miga 21", a Srbija sa 10 modernizovanih "migova 29".

Hrvatska će za nepune dve godine ostati i bez ta dva "miga 21", jer im ističe dozvola za letenje (zbog starosti), dok će Srba za par meseci biti jača za još četiri "miga 29" koji stižu sa remonta u Belorusiji.

Prelet #MIG-ova iznad Knina. @DNEVNIKhr @novahr #Oluja pic.twitter.com/93ZR5C1Ehe

— Sanja Jurisic (@JurisicNovaTV) August 5, 2020

Podsetimo, Zagreb ni posle nebrojeno pokušaja tokom poslednjih 14 godina nije uspeo da kupi lovačke avione, pa je već poznato da će vazdušni prostor Hrvatske preuzeti Italija i Mađarska.

Kako stvari stoje, novi borbeni avioni neće biti kupljeni ni u sledećih nekoliko godina, iako im saveznici iz NATO nude svoje polovne letelice.

Dakle, u poređenju sa Srbijom... Pardon, oni kao vojna sila ne mogu da se porede sa Srbijom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.