FINSKA PRELOMILA: Ovo je jedini uslov da uđu u NATO alijansu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2022, 10:18

FINSKA PRELOMILA: Ovo je jedini uslov da uđu u NATO alijansu!

Švedska i Finska podnele su zahtev za pridruživanje zapadnom odbrambenom savezu prošlog meseca.

Finska se neće priključiti NATO bez Švedske, izjavio je finski predsednik Sauli Ninisto.

On je to rekao tokom zajedničke novinske konferencije sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Helsinkiju, u nedelju.

- Kažem da je slučaj Švedske ujedno i naš. To znači da idemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ruku pod ruku - kazao je Ninisto, prenosi "Raša tudej".

Generalni sekretar Stoltenberg je rekao da NATO nema krajnji rok do kojeg bi morao da primi nordijske zemlje u svoje članstvo.

Švedska i Finska podnele su zahtev za pridruživanje zapadnom odbrambenom savezu prošlog meseca, a kao odgovor na sukob u Ukrajini.

Obe zemlje su naišle na protivljenje Turske, koja ih je optužila da podržavaju i daju utočište kurdskim militantima i drugim grupama koje smatra teroristima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.