E, SVAKA TI SE POZLATILA! Makron izjavom o NATO KOMI izazvao LAVINU, oglasila se i ZAHAROVA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"E, SVAKA TI SE POZLATILA!" Makron izjavom o "NATO KOMI" izazvao LAVINU, oglasila se i ZAHAROVA!

Francuski lider Emanuel Makron je izjavio da je NATO "pao u komu",

Zvaničan predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je reči predsednika Francuske Emanuela Makrona da je NATO pao u komu pravim stanjem Severnoatlanske alijanse.

- Svaka mu se pozlatila. Istinite reči koje odražavaju trenutno stanje NATO. Međutim, postoji jedno "ali". Kako konkretno Evropa može kontrolisati svoju sudbinu? 20. vek – dva svetska rata, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 19. vek i dalje u dubinu vekova – beskrajni lokalni ratovi i "izvoz ideologija" uz pomoć ognja i mača - izjavila je Zaharova.

Po njenim rečima, procesi koji su nastali nakon potpisivanja "tačaka Vudra Vilsona" 1918. godine koji su prošli kroz "kaljenje" Drugog svetskog rata, koji su se razvili u ekonomsku i političku integraciju Evrope, pomogli su da se izađe na kraj sa glavnim zadacima – da se zaustave beskonačne evropske podele. Oni su doveli do krize identiteta i razvoja.

Podsetimo, francuski lider Emanuel Makron je izjavio da je NATO "pao u komu", a da Evropljani ne mogu da računaju na vojnu zaštitu SAD. Nakon ove izjave najpre se oglasila nemačka kancelarka Angela Merkel koja je istakla kako su to po njenom mišljenju teške reči i kako se ne slaže sa francuskim predsednikom.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.