Izvor: RTS, 26.Jun.2022, 20:44

Đeljošaj: Crna Gora ne sme da bude inferiorna za Otvoreni Balkan

Crna Gora ne sme biti inferiorna kad je u pitanju inicijativa Otvoreni Balkan, izjavio je predsednik Albanske alternative Nik Đeljošaj, i ukazao da iako je mala zemlja, Crna Gora mora biti među glavnim činiocima tog projekta.
Đeljošaj kaže da ne razume inferiornost pojedinih političkih struktura u Crnoj Gori.
"To je ispod nivoa, ali svakome bi trebalo ponuditi šansu da se promeni. Mi smo članica NATO i ne bi trebalo da strahujemo od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bilo koga. Treba da se otvorimo za saradnju sa svima, a pogotovo sa komšijama", napisao je Đeljošaj na svom Tviter nalogu.
Okosnicu Otvorenog Balkana, kako je rekao, činiće Crna Gora, Albanija i Severna Makedonija - tri države članice NATO, uz veliku podršku SAD.
"Kosovo će, kao najmlađa država, takođe biti deo Otvorenog Balkana. To je, uz Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, ukupno šest država. Otvoreni Balkan je zajednički projekat naših najznačajnijih međunarodnih partnera, a ja sam lično edukovan, ne samo politički, da se svrstavam uz američke vrednosti, bez izuzetaka", rekao je Đeljošaj.
Otvorenim Balkanom se, smatra on, stavlja tačka na međusobno priznanje Srbije i tzv. Kosova i zatvara se, kako je rekao, "najvažnije otvoreno pitanje između država Zapadnog Balkana".
"Ne možemo da stignemo u EU ako se ne otvorimo prema susedima", zaključio je Đeljošaj.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đeljošaj: Crna Gora ne sme biti inferiorna kad je u pitanju inicijativa Otvoreni Balkan

Izvor: Danas, 26.Jun.2022

Crna Gora ne sme biti inferiorna kad je u pitanju inicijativa Otvoreni Balkan, već kao članica NATO saveza, iako mala zemlja, mora biti među glavnim činiocima tog projekta, ocenio je predsednik Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.