DRAMA NA NEBU IZNAD BALTIKA: NATO lovci F-16 presreli ruske bele labudove, oglasila se Moskva (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2019, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA NA NEBU IZNAD BALTIKA: NATO lovci F-16 presreli ruske "bele labudove", oglasila se Moskva (FOTO)

Belgijski lovci, koji su deo patrolne misije NATO-a na Baltiku, bili su primorani da uzlete kako bi ispratili ruske vojne avione koji su leteli iznad Baltičkog mora.

Kako je saopštila pres-službe belgijske avijacije, dva lovca F16 presrela su dva lovca Su-27 i dva ruska bombardera Tu-160, koji su poznati i kao "beli labudovi".

Precizira se i da je to bila prva misija belgijske avijacije od kada je preuzela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dužnost patroliranja nebom baltičkih zemalja 3. septembra.

Ubrzo je stigao odgovor iz Ministarstva odbrane Rusije u kojem se navodi da su letovi ruskih aviona bili planirani, kao i da su izvedeni iznad neutralnih voda Baltičkog mora.

Today two @BeAirForce #F16 of #NATO's #BAP mission intercepted two Russian #TU160 Blackjack and two Russian #SU27 Flanker above the Baltic Sea. It was the first scramble for the Belgian detachment which is safeguarding the Baltic airspace since the 3th of september. #WeareNATO pic.twitter.com/WK91ZvVTzU

— Belgian Air Force🇧🇪 (@BeAirForce) 17. септембар 2019.

Mediji podsećaju da NATO patrolira nebom iznad Baltika jer nijedna zemlja tog regiona nema svoju avijaciju.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSKI LABUDOVI UPLAŠILI NATO: Belgijski lovci F-16 presreli dva bombardera Tu-160

Izvor: Kurir, 17.Sep.2019

Belgijski lovci, koji su deo patrolne misije NATO-a na Baltiku, bili su primorani da uzlete kako bi ispratili ruske vojne avione koji su leteli iznad Baltičkog mora.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.