Čavić: Očekujem od MUP RS da ukloni NATO s naše teritorije u Istočnom Sarajevu

Izvor: Blic, 20.Okt.2017, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić: Očekujem od MUP RS da ukloni NATO s naše teritorije u Istočnom Sarajevu

Predsednik NDP Dragan Čavić pozvao je Komisiju za provođenje referenduma da radi svoj posao kako bi 19. novembra bio održan referendum o Sudu i Tumilaštvu BiH.

- Poručujem Miloradu Dodiku da NDP podržava održavanje referenduma. Takođe mu poručujem da je Karadžić žrtvovao svoju slobodu za RS. Pošto je Dodik rekao da je spreman na svaku žrtvu za RS, neka održi referendum. Ako to ne uradi u srpskom narodu biće najveća kukavica - rekao je Čavić.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najavio krivičnu prijavu proziv članova referendumske komisije ako ne bude radila po zakonu.

Komentarišući Dodikove navode da će opozicija u RS dobiti 5 miliona KM ako sruši vlast, Čavić kaže da Dodik često govori o svojim snovima.

- Sledi mu tužba za klevetu koju će potpisati svi narodni poslanici i predsednici stranaka. Ako ćemo se takmičiti u lažima, onda su oni dobili pet miliona KM da ne provedu referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH - kaže Čavić.

Čavić tvrdi da je ulaz u NATO štab u Butmiru samo sa teritorije RS.

- Kako vlast RS misli da budemo neutralni kada je baza NATO delom na teritoriji RS. Pošto su organi RS obavezni da poštuju rezoluciju o vojnoj neutralnosti, očekujem od MUP RS da ukloni NATO s naše teritorije u Istočnom Sarajevu - kaže Čavić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.