Bošković: Crna Gora ne želi da se meša u unutrašnja pitanja suseda

Izvor: RTS, 23.Okt.2018, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošković: Crna Gora ne želi da se meša u unutrašnja pitanja suseda

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković rekao je u Prištini da njegova zemlja ne želi da se umeša u, kako je rekao, unutrašnje stvari Kosova, kada je reč o pitanju transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga i promene ustava.
Predrag Bošković se sastao sa ministrom Kosovskih bezbednosnih snaga Rustemom Berišom i tom prilikom rekao da će, kako se navodi, "dve zemlje nastaviti partnerstvo i da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će Crna Gora pomoći zemaljama regiona integracije ka NATO", prenela je prištinska Koha.

Rekao je da ova poseta Prištini ima za cilj da pokaže da je, kako je rekao, Crna Gora iskreni prijatelj Kosova.
"Crna Gora se ne meša u unutrašnje stvari susednih zemalja (formiranje vojske) i očekuju da Priština sama reši ovaj problem", rekao je Bošković.
Crnogorski ministar je ukazao da će zastava Crne Gore biti podignuta i kao deo NATO-a na Kosovu.
On je, kako se navodi, takođe komentarisao reakcije Srbije kada su se dva pripadnika Crnogorske vojske pridružila Kforu na Kosovu, ocenivši da je reč o "emotivnoj reakciji Srbije", te da je Crna Gora suverena država koja odluke donosi sama.
Beriša je rekao da je sa Boškovićem razgovarao o Jadranskoj povelji A-5, te da je istakao da Priština veoma ceni partnerstvo sa Crnom Gorom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bošković: CG ne želi da se meša u unutašnja pitanja Kosova

Izvor: B92, 23.Okt.2018

Priština -- Ministar odbrane Crne Gore, Predrag Bošković, izjavio u Prištini da njegova zemlja ne želi da se umeša u, kako je rekao, unutrašnje stvari Kosova...On je gvorio o pitanju transformacje Kosovskih bezbednosnih snaga i promene ustava...Bošković se sastao sa ministrom Kosovskih bezbednosnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.