Bivši šefovi NATO za predlog da sedište nosi ime po Mekejnu

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2018, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši šefovi NATO za predlog da sedište nosi ime po Mekejnu

Tri bivša generalna sekretara NATO podržala su predlog da novo sedište Alijanse dobije ime po preminulom američkom senatoru Džonu Mekejnu.

Anders Fog Rasmusen, Džordž Robertson i Havijer Solana naveli da u Tajmsu (The Times) da bi to bio odgovarajući način da se oda počast Mekejnu zbog njegove posvećenost NATO.

Britanski konzervativni poslanik Tom Tugendhat prvi je izneo predlog, za koji je portparol NATO-a rekao da će biti "pažljivo razmotren", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << preneo je BBC.

Mekejn, koji je preminuo u subotu u 82. godini, tokom svoje karijere je snažno podržavao NATO, zbog čega je, između ostalog, bio u sukobu s predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Mekejn je u junu kritikovao posle samita Alijanse Trampa zbog odnosa prema NATO.

"Amerikanci i njihov Kongres i dalje veruju u transatlantsko savezništvo i NATO i očigledno naši saveznici i dalje veruju u nas", rekao je Mekejn, koji je bio predsednik senatskog odora za oružane službe.

Rasmusen, Robertson i Solana naveli su da je Mekejn bio svetionik za sve koji veruju da je "transatlantsko jedinstvo jedini način za obezbeđivanje mira".

"Malo stvari simbolizuje to savezništvo i trajne koristi od američkog globalnog liderstva toliko slikovito kao život i rad Džona Mekejn", naveli su oni.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Bivši generalni sekretari NATO-a žele da sjedište u Briselu nosi ime McCaina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Avg.2018

Tri bivša generalna sekretara NATO-a, podržala su u autorskom tekstu u The Times (Tajms) prijedlog da novo sjedište Alijanse dobije ime po preminulom američkom senatoru Johnu McCainu (Džonu Mekejnu).  Anders Fogh Rasmussen (Anders Fog Rasmusen), George Robertson (Džordž Robertson) i Javier...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.