Bivši šef NATO-a: Makron nas je zapanjio izjavom o Rusiji, katastrofalno

Izvor: B92, 23.Sep.2022, 23:11

Bivši šef NATO-a: "Makron nas je zapanjio izjavom o Rusiji, katastrofalno"

Bivši generalni sekretar NATO-a oštro je kritikovao francuskog predsednika Emanuela Makrona zbog izjava koje je dao na početku rata u Ukrajini.

Podsetimo, Makron je održavao kontakte sa Vladimirom Putinom u prvim nedeljama i mesecima rata, a posebno je glasno odjeknula njegova izjava u junu kada je rekao da "ne smemo da ponižavamo Rusiju”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Bivši generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen je u intervjuu francuskom listu Le Poi rekao da su Makronove reči "neuspešne” i "duboko štetne” za Ukrajinu.

"Makron nas je zaprepastio na početku krize svojom, najblaže rečeno, jedinstvenom izjavom da Putina ne treba ponižavati. Takva izjava je katastrofalna i duboko štetna", rekao je Rasmusen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.