Beogradski studenti: Osuđujemo nasilje i upad u zgradu RTS-a

Izvor: RTS, 24.Mar.2019, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski studenti: Osuđujemo nasilje i upad u zgradu RTS-a

Podelom cveća i minutom ćutanja, ispred zgrade RTS-a, studenti koji su se kako kažu spontano organizovali, odali su poštu stradalim radnicima i osudili NATO agresiju. Oni su pružili podršku zaposlenima u RTS-u, tražeći više prostora za probleme mladih.
Na skupu "Hoćemo i mi naše vreme na RTS-u", koji je počeo minutom ćutanja za sve stradale tokom bombardovanja 1999. godine, naveli su da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi na javnom servisu, ako bi dobili priliku, ukazali na probleme mladih u Srbiji. 

Student Pravnog fakulteta Ognjen Kočević, koji studira i Rudarsko-geološki fakultet, smatra da je sramno da neko uđe u zgradu javnog servisa "vitlajući" motornom testerom, a da dva nakon toga dobije medijski prostor na istom.
"Evo ja kad bi mogao kao i moje kolege što su tražile da dobijemo medijski prostor na RTS-u, pričali bi smo o problemima koji zaista muče mlade. Mi kao budućnost ove države se susrećemo sa velikim problemom odliva mozgova", kaže Kočević.
Nikola Vlajnić koji studira informatiku kaže da nisu došli ispred RTS-a da bi se tukli sa policijom i razbijali stakla.
Dodao je da bi na toj televiziji pričao o razvoju IT sektora u Srbiji i šansama koje imaju mladi koji se bave novim tehnologijama.
Student Učiteljskog fakulteta Dušanka Andrejević je istakla da studenti ne trpe nasilje i upade u javni servis "sa kojekavim alatom" i dodala da se školovala da deci pruži vaspitanje i obrazovanje, ljubav, pažnju i razumevanje.
Student poslovne ekonomije Sandra Lazarević je poručila da nasilje nije dobro i da bi naši preci bili postiđeni kada bi videli šta rade današnji naraštaji i kako uništavaju Beograd.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.