Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basurin: Prikupljamo dokaze u umiješanosti NATO-a u zločine

DONJECK - Donjecka Narodna Republika /DNR/ prikuplja dokaze o umiješanosti NATO u zločine koje je počinila ukrajinska vojska, rekao je portparol donjecke operativne komande Eduard Basurin.

"Releventan materijal biće dostavljen lokalnim sudovima i kasnije međunarodnim tribunalima", ističe Basurin.

On kaže da je raspoređivanje inspektora >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << NATO iz Kanade, Danske i Norveške na liniju razdvajanja u Donbasu izazvalo pogoršanje situacije u regionu.

"Prema našim informacijama, tim stranih inspektora koji su stigli u zonu sukoba u Donbas 15. aprila ključan su uzrok pogoršanja situacije na liniji razdvajanja", ističe Basurin, prenosi Donjecka novinska agencija.

Prema Basurinovim riječima, pogoršanje situacije dešavalo se u sektorima u kojima su bili inspektori.

On je kao primjer naveo da su sela Zajceco i Širokaja Balka, nedaleko od grada Gorlovske, granatirana 17. aprila, istog dana kada su inspektori boravili u ovom gradu.

Po dolasku inspektora 20. aprila na jug Donbasa sela Sašanka i Lenjinskoje su žestoko granatirana.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Prikupljaju se dokazi o umešanosti NATO u zločine

Izvor: Blic, 22.Apr.2018

Donjecka Narodna Republika (DNR) prikuplja dokaze o umešanosti NATO u zločine koje je počinila ukrajinska vojska, rekao je portparol donjecke operativne komande Eduard Basurin.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.