BUGARI JASNI UPRKOS NATO PRITISKU: Nema razloga da sprečimo isporuku ruskog Pancira Srbiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUGARI JASNI UPRKOS NATO PRITISKU: "Nema razloga da sprečimo isporuku ruskog "Pancira" Srbiji!"

Suprotna odluka Bugarske mogla bi da izazove politički skandal!

Bugarska nema nijedan razlog da zabrani Rusiji da preko njenog vazdušnog prostora isporuči "Pancir S1" Srbiji, rekao je bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov povodom negativne reakcije Atlantskog saveta Bugarske na tu odluku.

- Ono što je tražila ruska strana urađeno je na vreme i na zakonit način. Ministarstvo odbrane i Generalštab apsolutno nemaju razloga da ne odobre prelet - izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je bugarski ministar.

- U konkretnom slučaju apsolutno nemamo razlog da zabranimo prelet preko naše zemlje - izjavio je Karakačanov.

On je dodao da bi u suprotnom odluka Bugarske mogla da izazove politički skandal.

- Bugarskoj ne treba takav skandal. Pored toga, taj skandal ticaće se dve zemlje – Rusije i Srbije. Vi dobro znate da naši piloti odlaze u Srbiju da treniraju na simulatorima, koristimo simulatore za "Mig 29". Srpska vojska dolazi u Bugarsku na vežbe pucanja. Na osnovu čega neko insistira na tome da je pogrešna odluka koju su donela ministarstva odbrane, inostranih poslova i saobraćaja? - izjavio je Karakačanov.

Ranije je Atlantski savet Bugarske je, nakon što su se pojavili izveštaji da su ministarstva izdala dozvolu za korišćenje vazdušnog prostora zemlje za isporuku sistema "Pancir S1" u Srbiju, saopštio da je Bugarska ponovo napravila grešku i predložio da se ova odluka donosi na nivou Saveta ministara.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.