Analiza Gorbačova: Zapadni političari nisu prošli test nove epohe! Evo šta je KOREN SVIH PROBLEMA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Analiza Gorbačova: Zapadni političari nisu prošli test nove epohe! Evo šta je KOREN SVIH PROBLEMA!

Umesto da su stvorili novu arhitekturu zajedničke bezbednosti u Evropi, pokrenuta je ekspanzija NATO.

Okončanje Hladnog rata bila je zajednička pobeda, međutim Zapad je sebe proglasio pobednikom bez razmišljanja o tome kako će to Rusija da prihvati, izjavio je bivši sovjetski predsednik Mihail Gorbačov.

On je to rekao u intervjuu za nemačke medije, uoči godišnjice pada Berlinskog zida 9. novembra.

- Najpre su SAD sebe proglasile pobednikom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tvrdeći to na sve strane. Nisu se zamarali razmišljanjem kako će to prihvatiti Rusija koja je toliko toga učinila za okončanje Hladnog rata i trku u naoružanju. Nisu razmišljali o tome kako će to uticati na odnose Rusije i Zapada - rekao je Gorbačov.

Kako je ocenio, Zapad je počeo da se ponaša kao da mu je sve dozvoljeno - da koristi silu bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, da krši međunarodne sporazume, uvodi sopstvene termine.

- Umesto da su stvorili novu arhitekturu zajedničke bezbednosti u Evropi, pokrenuta je ekspanzija NATO i saveznice su se proglasile garantom mira na našem kontinentu i van njega - rekao je Gorbačov.

Kako je istakao, političari Zapada nisu prošli test nove epohe.

- To je koren i uzrok svih današnjih problema - zaključio je Gorbačov i dodao da sada političari postaju svesni da izolacija Rusije šteti svima.

Kako je zaključio, zajednički rad je potreban da bi se našla rešenja koja bi svima odgovarala.

BONUS VIDEO:

Tramp DODIRNUO KOLENO finskom predsedniku - o reakciji Finca priča ceo svet! (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.