Ambasador Srbije pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore

Izvor: RTS, 03.Jan.2020, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Srbije pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore pozvalo je na razgovor ambasadora Republike Srbije u toj zemlji Vladimira Božovića zbog, kako kažu, "kontinuiranih nasrtaja na crnogorsku zastavu i Ambasadu u Beogradu".
Crnogorsko ministarstvo spoljnih poslova najoštrije je osudilo pokušaj paljenja crnogorske zastave ispred zgrade Ambasade Crne Gore u Republici Srbiji.

"Nasrtaj na ambasadu i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << državne simbole susjedne i prijateljske zemlje i članice NATO-a, a u stvari neometani nacionalistički pir, apsolutno je neprihvatljiv. Iako je atak na ambasadu bio najavljen još prije dva dana i trajao više od sat vremena, nerazumljivo je da organi bezbjednosti Republike Srbije nijesu učinili gotovo ništa da onemoguće pirotehničke orgije i napad na državne simbole Crne Gore", naodi se u saopštenju crnogorskog ministarstva.
Ističu da je obaveza zemlje prijema da osigura normalno funkcionisanje i bezbednost diplomatsko-konzularnih predstavništava drugih država i da spreči ovakve incidente koji mogu negativno uticati na bilateralne odnose dve države.
"Pozivamo Vladu Republike Srbije da, u skladu sa svojim nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama, hitno reaguje na ovaj vandalski čin i da nadležni organi što prije preduzmu odgovarajuće mjere protiv organizatora i počinilaca koji narušavaju bezbjednost prostorija Ambasade Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MSP osudio pokušaj paljenja zastave Crne Gore

Izvor: Blic, 03.Jan.2020

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije osuđuje "paljenje crnogorske zastave", navodeći da to ide na ruku onima koji odgovornost za krizu u Crnoj Gori pokušavaju da prebace na Srbiju.

Nastavak na Blic...

Hrvatska: Najoštrije osuđujemo pokušaj paljenja zastave Crne Gore u Beogradu

Izvor: Radio 021, 03.Jan.2020

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova osuđuje svako mešanje u unutrašnja pitanja prijateljske Crne Gore i najoštrije osuđuje skrnavljenje crnogorske zastave na zgradi Ambasade Crne Gore u Beogradu, saopšteno je medijima u Zagrebu..."Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske s velikom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.