Izvor: RTS, 16.Maj.2021, 10:47

Vučić u ponedeljak sa Stoltenbergom i na samitu Brdo-Brioni

Predsednika Aleksandra Vučić u ponedeljak očekuju dva važna sastanka, jedan u Briselu, drugi u Sloveniji.
Predsednik će se u ponedeljak sastati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Briselu.
Na agendi bilateralnog sastanka naći će se politički dijalog, partnerski i praktični mehanizmi saradnje Srbije i NATO-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i misija KFOR i njena uloga u očuvanju bezbednosti na Kosovu i Metohiji, potvrđeno je Tanjugu u Briselu.
Očekuje se i da predsednik Srbije i generalni sekretar NATO-a razmene stavove i o borbi protiv pandemije i kampanji vakcinacije, kao i o ekonomskom napretku i evrointegracionom putu Srbije.
Predviđeno je da se posle sastanka, oko 17 sati, Vučić i Stoltenberg zajedno obrate medijima iz zgrade sedišta NATO-a u Briselu.
Predsednik Vučić u Brisel stiže direktno sa samita lidera Zapadnog Balkana Brdo-Brioni u Sloveniji, a zatim nastavlja put za Prag, gde će boraviti u dvodnevnoj radnij poseti Češkoj.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sutra sa Stoltenbergom

Izvor: B92, 16.Maj.2021

Aleksandar Vučić, boraviće sutra u radnoj poseti sedištu NATO-a, gde će se sastati sa generalnim sekretarom Alijanse, Jensom Stoltenbergom...Na agendi bilateralnog sastanka naći će se politički dijalog, partnerski i praktični mehanizmi saradnje Srbije i NATO-a, kao i misija KFOR i njena uloga...

Nastavak na B92...

Vučić sutra na samitu Brdo-Brioni, pa u sedištu NATO sa Jensom Stoltenbergom

Izvor: Blic, 16.Maj.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u Sloveniji, gde će učestvovati na sastanku lidera procesa Brdo-Brioni, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Nastavak na Blic...

Uoči susreta Vučića i Osmani objavljen i „ruski ne-papir“?

Izvor: Danas, 17.Maj.2021, 08:01

Uoči puta predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Sloveniju, gde će danas učestvovati na sastanku lidera procesa Brdo-Brioni, u nemačkoj štampi objavljen je navodno ruski "ne-papir" za Kosovo koji nudi "kreativna rešenja" za Balkan, konkurišući tako dosadašnjim probnim diplomatskim neobaveznim...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.