NEPREDVIDIVI SAMIT NATO ČLANICA: Bajden se sastao sa liderima tri baltičke nacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 15:37

NEPREDVIDIVI SAMIT NATO ČLANICA: Bajden se sastao sa liderima tri baltičke nacije

Predsednik SAD Džo Bajden sastao se danas sa liderima tri baltičke države na samitu NATO

On je pokušao da ih uveri da imaju američku podršku, a uoči njegovog susreta s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom koji će u sredu biti održan u Ženevi.

Bela kuća je saopštila da se Bajden sastao danas sa premijerkom Estonije Kajom Kalas, letonskim predsednikom Egilsom Levitsom i litvanskim predsednikom Gitanasom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nausedom i da je naglasio snažnu podršku SAD njihovoj bezbednosti.

Četiri lidera obavezala su se na dalje jačanje političkog, vojnog i ekonomskog partnerstva, uključujući zajednički rad preko NATO na rešavanju izazova koje predstavljaju Rusija i Kina, dodala je Bela kuća.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.