Milan Gocić otkrio nam je pojedinosti o „Trećem poglavlju“ Polarisa

Izvor: BalkanRock.com, 04.Okt.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Gocić otkrio nam je pojedinosti o „Trećem poglavlju“ Polarisa

Pančevački bend Polaris je u sopstvenoj režiji objavio novi, treći po redu album „Treće poglavlje“, u CD i digitalnoj varijanti. Album sadrži deset pesama.

Rad na njemu je počeo 2013.godine. Razlog zbog čega je sniman toliko dugo su razni životni problemi koji su zadesili članove benda. U međuvremnu ih je bubnjar napustio, a na njegovo mesto je došao Goran Stojanović. Snimiljena su dva spota, za pesmu “Slikar” i “U zemlji Srbiji”, >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << koje je režirao i snimao Matenda Nikola. On je bio zadužen I za većinu fotografija koje su se našle na omotu albuma sem naslovne fotografije koju je slikala Danijela Aleksić .Trenutno će se bendu pridruziti još jedan član. Album je snimljen u studiju benda, a štampan je u hard copy izdanju. Očekuje se uskoro i kao internet izdanje.

Iz razgovora sa Milanom Gocićem, saznali smo neke pojedinosti o pesmama sa albuma:

“Prve pesme koje smo snimili su bile “Slikar” i “Dan za danom”, još 2014 godine. Posle toga smo nastavili snimati pesmu po pesmu ali u širokim vremenskim razmacima. Može se reći da je album rađen bukvalno uz pomoću štapa I kanapa. Zvuk je malo promenjen na ovom albumu za razliku od albuma “Programiran na strah“. Teme o kojima pevamo su uglavnom ljubavne i socijalne teme. Bez mnogo filozofiranja. Pesma “Slikar”, koja otvara album i koju smo prvu predstavili je tipična ljubavna pesma koja je jako dobro prošla kod publike. Druga pesma na albumu je Dan za danom”, tipična radijska pesma, u kojoj je iskazan naš pogled na moderno društvo. Na nju se nadovezuje pesma “Vođa moga plemena” u istom brzom tempu. Ona je kritika svih politika koje su nas zadesile u poslednjih 25 godina. Na pratećim vokalima u pesmi gostovala je Milica Bubalo, a deo teksta je pomogla Zorana Živanović. Četvrta pesma “U zemlji Srbiji” je i Jankova prva autorska pesma u Polarisu. Govori o nemogućnostima mladih ljudi da se ostvare u našem društvu, i može se slobodno reći da pesme “Dan za danom” ,”Vođa moga plemena” i “U zemlji Srbiji ” čine jednu malu triologiju, jednu malu pričicu naših života koje živimo svaki dan. Peta pesma na albumu je “Čovek peva posle rata”, za koju sam uradio muziku na tekst pisca Dušana Vasiljeva, tj. želja mi je bila da napravim pesmu povodom 100 god prvog svetskog rata, Šestu i sedmu pesmu, “Među tvojim nogama” i “Ti si moj raj” je Janko takođe uradio. Osma pesma na albumu je posveta mojoj nedavno preminuloj majci, a zove se “Poslednja”. Pred kraj albuma imamo i jedan zanimljivi instriumental, gde je deo solo gitara odsvirao Milos Knezević. Poslednja pesma na albumu je “Daleko od mene“, gde sam muziku radio na tekst Milosa Banovića, bivšeg bubnjara benda. Na njoj je, kao i “na Poslednjoj” klavijature svirala Milica Bubalo. ”

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.