JEDNA JE BRENA: Jugoslovenka u krcatoj Areni! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 21.Okt.2018, 04:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDNA JE BRENA: "Jugoslovenka" u krcatoj Areni! (VIDEO)

"Ajmo mala u diskać!" Ukoliko ste propustili priliku da uživo vidite spektakl koji je priredila Lepa Brena, evo prilike da to nadoknadite!

Pevačica, glumica, šoumen, seks simbol stare Jugoslavije... Fahreta Jahić je rođena pre 58 godina u Tuzli gde nije ni sanjala da će postati Lepa Brena i uz  bend Slatki greh, najveća zvezda Jugoslavije!

Ona je odlučila da rođendan proslavi, na radost mnogobrojnih fanova, tako što je održala koncert u “Štark” >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Areni. Koncert u subotu veče je ubrzo rasprodat, a oni koji nisu stigli tada da je vide, moći će u nedelju uveče kada će Lepa Brena ponovo izaći pred publiku. Kakva rođendanska žurka, zar ne?

"Nisam samo seks simbol i plavuša u miniću!"

Nije bitno koju muziku slušate i volite, i da li su Brenine pesme nešto što ćete pustiti u slobodno vreme. Činjenica je da je ovim izvanrednim koncertom koji je održala, pokazala zašto je bila i ostala jedna od najvećih zvezda regiona, i da su njene pesme definitivno postale neizostavni deo bliže kulturološke istorije ovog podneblja.

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Iznenadila je i samu sebe s kojom je lakoćom održala skoro tročasovni koncert u krcatoj Areni gde stvarno više nije bilo mesta. Presvlačila se i oblačila, skakala, pokazala da i dalje može da “šutne” visoko (ne, nije se udarila u glavu ovoga puta), i ono najbitnije od svega – neumorno pevala stare i nove pesme glasom od kojeg te nekad prođu žmarci koliko je dobar, a u nekim trenucima te kao grmljavina pronese kroz celu numeru.

Njen izlazak na binu dočekali su vrisci, povici i ovacije, a ušla je onako kako joj dolikuje, s plafona dok je sedela u ogromnoj zvezdi – ne može biti prikladnije. Koncert je otvorila novim numerama “Boliš i ne prolaziš” i “Snažna žena”, a onda krenula da niže sve svoje skorije i starije hitove dok je publika pratila svaki njen pokret i sve pesme su pevali zajedno sa njom.

Usledile su pesme “Grad”, “Kao nova”, “Tako si juče”, “Bolje ne”, “Biseru beli”, “Zar je važno da l’ se peva ili pjeva”, “Mače moje”, “Sledeći”...

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

A, onda – ekstaza! “Oči su mi more Jadransko / Kose su mi klasje Panonsko / Sestra mi je duša slovenska / Ja sam Jugoslovenka!” Znate već o kojoj pesmi je reč...

Do samog kraja koncerta, Brena je neumorno izvodila jednu pesmu za drugom uz pravi audiovizelni spektakl koji je uključivao hor, bend, mnoge druge muzičare, dve grupe plesača, pomoćne vokale, akrobate i naravno nju, koja je sve to pratila i u različitim kostimima i perikama izgledala kao vodeći šoumen jednog ultimativno profesionalnog i savršenog performansa.

“Ja sam ‘control freak’. Sve sam ovo sama htela da osmislim i organizujem”, rekla nam je Brena pred početak koncerta i dokazala da to ume da uradi perfektno.

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

“Dragi prijatelji, dragi moji muzičari i svi koji ste večeras ovde, draga moja familijo i svi koji ste došli iz Srbije, Bosne, Hrvatske, Crne Gore, Slavonije, Makedonije... Svi moji dragi gosti iz čitavog sveta, učinili ste mi veliku čast i zadovoljstvo što sam imala i što ste mi večeras dali snage da pevam posle 35 godina ponovo za vas, jer vi ste bili i ostali izvor moje snage na ovoj sceni. Hvala vam do neba!”, poručila je Brena publici u jednom momentu.

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Nastavilo je da se ori “Luda za tobom”, “Ti si moj greh”, “Hej Šeki Šeki”, “Robinja”, “Čik pogodi”, “Čačak”, “Šeik”, “Udri Mujo”, “Sve mi dobro ide osim ljubavi”, “Duge noge”, “Mile voli disko” “Sanjam”, “Boli me uvo za sve”, "Sitnije, Cile, sitnije", “Pazi kome zavidiš” i mnoge, mnoge druge pesme, vesele i tužne, brže i sporije. Sve je stigla Brena da priredi prisutnima u ta dva i po, tri sata.

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Stigla je i da ponosno izvede porodicu na binu dok je pevala pesmu “Ja nemam drugi dom” i dok je stajala zagrljena sa Bobom Živojinoviće, sinovima Stefanom, Viktorom, Filipom i njegovom ženom Aleksandrom Prijović, rekla:

“Da pošaljemo poruku jednom svetu! Poruku ljubavi iz ovoga divnoga grada!”

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Lepa Brena je uspela da u jednom koncertu spoji sve ono što je njena dugogodišnja karijera - neizmerna energija, jugo-nostalgija, specifični "disko" i emocija koju unosi u sve što je izvela i uradila na bini.

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Puna Arena joj je otpevala rođendansku pesmu, a za kraj je publiku častila još mnogim baladama koje je pevala iz sveg glasa, a onda predstavila sve do jedne osobe koja je u njenom timu, pozdravila publiku i uz gromoglasan aplauz koji ju je pratio napustila binu.

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

“Hvala vam na ovoj ljubavi i podršci koju ste mi dali. Taman sam mislila da ovo bude moj oproštajni koncert, a sad sam shvatila da ustvari ne znam... Hvala vam što ste ulepšali ovaj moj rođendan, ovo slavlje pripada najviše vama. Neizmerno i životno sam zahvalna. Draga moja publiko, hvala na ovim divnim aplauzima. Dali ste mi snage, prosto nisam verovala da sada mogu da cepam još jedan koncert. Hvala vam, laku noć i doviđenja!”.

Izvor: MONDO/Tamara Sekulović

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.