Bajaga nagradio Katarinu Ivanović, prvog kupca karte za koncert na Kalemegdanu

Izvor: NaDlanu.com, 19.Mar.2013, 04:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajaga nagradio Katarinu Ivanović, prvog kupca karte za koncert na Kalemegdanu

Momčilo Bajagić je sa svojim Instruktorima kod Eventimove blagajne u Domu omladine prisustvovao početku prodaje ulaznica za veliki beogradski koncert 22. juna u Donjem gradu na Kalemegdanu, a Katarina Ivanović, koja je kupila prvu ulaznicu, bogato je nagrađena.

Mlada dama je dobila na ploči prvi živi, dupli album Bajage i instruktora „Neka svemir čuje nemir“ iz '89, a da bi imala na čemu da ga sluša, Bajaga joj je uručio i – novi gramofon. Kada se završilo ono što će >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Katarina sigurno dugo pamtiti, na red su došli brojni novinari. Podsetio je Bajaga da je prvobitna želja bila da se aktuelni album „Daljina, dim i prašina“ promoviše na rekonstruisanom Tašmajdanu, međutim, radovi će još potrajati, pa je Kalemegdan izabran kao lokacija gde bend još uvek nije svirao, a toliko je o njemu pevao. -Imamo dosta pesama vezanih za Kalemegdan. Konkretno, u baladi „Iza nas“ baš ima stih „u Donjem gradu, kod brda za razmišljanje...“. Otprilike baš ispod tog brda će da bude bina, a 22. jun je super datum. Subota je, u petak 21-og se završava škola, samo da nas još posluži vreme, i biće pravi letnji spektakl na Kališu. Nastupiće pre nas još nekoliko bendova čiji rad cenimo, biće i gostiju tokom koncerta, međutim, s obzirom da je to tek za tri meseca, rano je još pričati. Kaže Bajaga da ima najveću tremu kad svira u Beogradu. -Najteže je biti prorok u svom selu. Dođu vam svi prijatelji, rođaci... Ali, sa druge strane, zato je i lepo kad dobro prođe. Imaćemo dosta velikih koncerata pre beogradskog, mislim da ćemo biti u top formi za Kalemegdan. Bend je na aktuelnoj turneji već svirao, između ostalog, u Ljubljani („Tivoli“), Sarajevu („Dom mladih“), a pre Beograda nastupaće u Mariboru (29. mart), Varšavi (19. april) i 8. juna na zagrebačkoj Šalati. Nadlanu.com je dočekao Novu Godinu sa Bajagom i instruktorima na Zlatiboru – kažu da se i na Kalemegdanu može očekivati donekle slična set lista. -Tu je dosta starih pesama koje nismo dugo svirali, repertoar smo baš ispretumbali. Imamo još dovoljno velikih nastupa do Beograda da onaj zadnji „polish“ i mislim da ćemo imati super koncert na Kališu. Interesantno je da pored Donjeg, pevaš i o – Gornjem gradu, zemunskom, i to baš na aktuelnom albumu. Planiraš li možda i tamo koncert ? (smeh). -Ne znam, videćemo. Ovo je definitivno najlepše mesto na Kališu, kad se lepo napravi bina i kad se osvetli...Da li si ranije, u slavnim osamdesetim recimo, radio uoči koncerata stvari poput ove danas ? -Bilo je toga, ne mogu sad konkretno da se setim. Uvek treba napraviti nešto zanimljivo. Dogovorili smo se da poklonimo dupli živi LP jer može da se desi da i ovde snimimo živi album, a onda smo mislili da će doći neko mlađi ko nema gramofon, kao što je i bilo, tako da smo poklonili i gramofon. Ulaznice za koncert nazvan "Bajaga i instruktori sa prijateljima", u skladu sa trenutnih 29 godina postojanja benda, mogu da se kupe po povlašćenoj ceni u pretprodaji koja će trajati 29 dana, odnosno do 15. aprila, za 900 dinara, odnosno 1.300 za fan pit i 2.500 dinara za VIP tribine, preko mreže Eventim.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Bajaga naplaćivao ulaznice za svoj koncert

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Mar.2013

Momčilo Bajagić je iznenadio brojne obožavaoce koji su došli u beogradski Dom omladine da kupe karte za koncert "Bajage i Instruktora", zakazan za 22. jun na Kalemegdanu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.