Bajaga: Nisam se potresao, nisam čovek politike

Izvor: Mondo, 07.Sep.2018, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajaga: Nisam se potresao, nisam čovek politike

Muzičar prokomentarisao situaciju koja je njega i njegov bend zadesila u Hrvatskoj.

Pod pritiskom takozvanih "branitelja", odnosno grupe hrvatskih ratnih veterana, lokalna vlast u Karlovcu je popustila i odlučila da otkaže (čitaj: zabrani) nastup Momčila Bajagića-Bajage i Instruktora na Danima piva, pod izgovorom da je beogradski muzičar "podržavao velikosrpsku agresiju 90-ih godina".

Ceo taj slučaj bio je danima tema u regionu, pogotovo što je Bajaga bio na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << turneji po Hrvatskoj i nekoliko dana pre nesuđenog nastupa u Karlovcu održao koncert u prepunoj pulskoj Areni.

Bilo je želja istih tih "branitelja" da mu otkažu i koncert u Varadžinu, ali je gradonačelnik tog hrvatskog grada poručio da "Varaždin nije Karlovac" i da je Bajaga dobrodošao.

S druge strane, Bajaga skandal komentariše činjenicom da se on nikada nije mešao u politiku.

"Situacija u Karlovcu je sada iza nas i to je jedino važno. Reakcije na takav postupak s moje strane nije bilo, jer smatram da to što su nam otkazali nastup je stvar politike, a ne muzike. Nikada nisam bio čovek politike, niti sam se mešao i zbog toga nemam razloga da budem ljut ili besan iz bilo kog razloga. Ni sam ne razumem o kojoj politici se radi i o čemu je reč, a li nemam ni želju da dublje zalazim u to", kaže Bajaga za "Alo".

Legendarni muzičar kaže da je hteo da se bavi takvim stvarima, ne bi svoj život posvetio pesmama i bini i da dva velika koncerta nakon skandala u Karlovcu, govore nego bilo šta drugo.

"Branitelji" traže i zabranu Festivala ojkanja

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.