Ruski vojni brod agresivno blizu američkog razarača; Reagovali profesionalno VIDEO

Izvor: B92, 10.Jan.2020, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vojni brod "agresivno" blizu američkog razarača; "Reagovali profesionalno" VIDEO

Ruski vojni brod "agresivno" se približio američkom razaraču u severnom Arapskom moru, saopšteno je iz baze Pete flote američke mornarice na Bahreinu.

Američki razarač Farago ispalio je pet signala i zatražio od ruskog broda da promeni kurs.

"Ruski brod je u početku to odbio, ali je na kraju izmenio kurs i dva broda su se udaljila jedan od drugog", navodi se u saopštenju.

Rusija demantuje Profesionalna reakcija posade broda ruske ratne mornarice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sprečila je sudar sa američkim razaračem "Feragut", saopštilo je rusko ministarstvo odbrane, nakon što je američka strana optužila Ruse za "agresivni manevar", zbog kojeg, kako tvrde, umalo nije došlo do sudara dva plovila u Arapskom moru. "Posada ruskog broda reagovala je profesionalno i izvela manevar kojim je sprečila sudar sa brodom koji se nepropisno našao na mestu incidenta", navodi se u saopštenju, prenosi Tas. Ministarstvo je demantovalo navode američke ratne mornarice da se ruski brod "agresivno približio" američkom razaraču.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TENZIJE U ARAPSKOM MORU Ruski vojni brod suviše blizu američkom razaraču (VIDEO)

Izvor: Blic, 10.Jan.2020

Ruski vojni brod "agresivno" se približio američkom razaraču u Severnom arapskom moru, saopšteno je danas iz baze Pete flote američke mornarice na Bahreinu, preneo je Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.