Žirinovski u bolnici zbog teške upale pluća

Izvor: B92, 09.Feb.2022, 23:34

Žirinovski u bolnici zbog teške upale pluća

Moskva -- Lider ruske ultranacionalističke Liberalno-demokratske partije (LDPR) Vladimir Žirinovski hitno je prevezen u bolnicu u Moskvi zbog upale pluća.

TASS javlja, pozivajući se na neminovani izvor da je 75-godišnji političar prebačen u strogo čuvanu Centralnu bolnicu, poznatu i kao Klinika u Kremlju, gde se navodno oporavlja već nekoliko dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Trema rečima sagovornika ruske agencije, on je u "ozbiljnom stanju". List RBK je danas objavio je da je Žirinovski stavljen na respirator.

"On je u veoma teškom stanju, kritično. Niko ne može dati nikakve garancije za njegov oporavak" citirao je list anonimnog sagovornika koji je "blizak partiji", prenosi RT.

Telegram kanal "Mash" piše da je lider LDPR-a hospitalizovan zbog obostrane upale pluća, koja se razvila kao rezultat kovida-19.

Prema njihovim izvorima,"50 do 75 odsto njegovih pluća je zahvaćeno."

Partijska pres služba LDPR je danas saopštila da se Žirinovski „oseća dobro i da nastavlja da radi“, ali nije odbacila tvrdnje da je bio u bolnici, preneo je TAS S.

U decembru, političar je dokumentovao da je dobio sedmu dozu vakcine protiv kovid-19 na svom Telegram kanalu.

„Vakcinišite se, prijatelji.Već sam dobio vakcinu Sputnjik V, a ovoga puta CoviVac iz Centra Čumakov... ukupno, to mi je sedma vakcina od septembra 2020. I nisam nijednom bio bolestan od korona virusa, osećam se dobro“, izjavio je Žirinovski.

Nedavno je tvrdio da je dobio i osmu vakcinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.