Zbog krađe ranca napuštaju teritoriju; Odlučili su se za drugu opciju

Izvor: B92, 09.Okt.2021, 23:35

Zbog krađe ranca napuštaju teritoriju; "Odlučili su se za drugu opciju"

Zaposleni u američkoj ambasadi u Moskvi, osumnjičeni za krađu ranca, odlučili su se za napuštanje ruske teritorije.

To je potvrdila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kako je danas objasnila Zaharova za Jutjub kanal "Solovjev lajv”, rusko Ministarstvo spoljnih poslova poslalo je notu ambasadi SAD u kojoj je predložilo da se osumnjičenim diplomatskim službenicima oduzme imunitet i dozvoli da učestvuju u sudskom procesu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili da odmah napuste Rusiju.

“Kako sam razumela, oni su izabrali drugu opciju.", naglasila je ruska zvaničnica, prenosi TAS S.

Ona je rekla i da ukradeni ranac nije vraćen njegovom zakonitom vlasniku i da je očigledno nešto u njemu privuklo njihovo interesovanje.

Prema rečima portparola moskovske policije Vladimira Vasenina, muškarac je policiji prijavio da mu je ranac sa ličnim stvarima ukraden iz kafića u centru Moskve.

Štetu je procenio na 209 dolara, a tri zaposlena američke ambasade, koji rade na administrativnim i tehničkim poslovima su identifikovani kao osumnjičeni, a svi oni su, kako se navodi, pripadnici američkih marinaca starosti od 21 do 26 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.