Zarif: Rusija i Iran će održati zajedničke vojne vežbe u Indijskom okeanu

Izvor: Vostok.rs, 03.Sep.2019, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarif: Rusija i Iran će održati zajedničke vojne vežbe u Indijskom okeanu

Rusija i Iran planiraju da održe zajedničke vojne vežbe u Indijskom okeanu. Vežbe neće biti usmerene protiv trećih zemalja, rekao je iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif. „Održaćemo zajedničke vežbe u Indijskom okeanu“, rekao je on, govoreći u Moskvi. „One neće biti usmerene protiv bezbednosti drugih zemalja“, naglasio je Zarif. Krajem jula, komandant iranske mornarice, admiral Hosein Hanzadi, rekao je da će Iran i Rusija održati vojne vežbe u regiji Indijskog okeana do kraja godine.
 
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: SAD se neće zaustaviti na Nuklearnom sporazumu, zgaziće svaki sporazum ako im to koristi - Zarif za RT

Izvor: Vostok.rs, 04.Sep.2019, 08:06

Teheran je dovoljno samopouzdan za opstanak bez Nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, ali ako ga Evropa ne spasi, to neće biti poslednji međunarodni sporazum koji će SAD zgaziti, izjavio je iranski ministar spoljnih poslova za RT. Ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif dao je intervju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.