Zaharova: Ako želi, Velan može da se sastane i sa predstavnicima drugih zemalja

Izvor: RTS, 07.Jan.2019, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Ako želi, Velan može da se sastane i sa predstavnicima drugih zemalja

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kaže da je Moskva spremna da organizuje sastanak Pola Velana, koji je uhapšen u toj zemlji zbog sumnje za špijunažu, i predstavnika zemalja čiji je on državljanin, ako, kako je naglasila, to sam želi.
Zaharova je u intervjuu za televiziju Rusija 24 rekla da su do sada samo predstavnici SAD posetili Velana, ali je dodala da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su zahtev za susret s njim podnele i "druge zemlje", čiji je Velan državljanin, preneo je Tas.

"Ukoliko uhapšeni kaže da nema ništa protiv takvih poseta, da su mu potrebne, da ih želi, one će biti organizovane kada to bude pogodno za sve strane", navela je Zaharova.
Šef britanske diplomatije Džeremi Hant ranije ovog meseca izjavio je da je Ujedinjeno Kraljevstvo izuzetno zabrinuto zbog hapšenja Velana, koji poseduje i britansko i američko državljanstvo.
Velan je optužen u Rusiji za špijunažu i ako bude osuđen, preti mu kazna od 20 godina zatvora.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova se oglasila zbog "špijuna"

Izvor: B92, 07.Jan.2019

Rusija je spremna da organizuje sastanak Pola Velana, koji je uhapšen zbog sumnje za špijunažu, i predstavnika zemalja čiji je on državljanin, ako on to želi...To je rekla portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova..Zaharova je u intervjuu za televiziju Rusija 24 rekla da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.