„Zabrinuti smo zbog ruske vlade koja je ekspanzionistička u svojim namerama, koja nastoji da potkopa demokratije”

Izvor: Vostok.rs, 16.Feb.2022, 12:04

„Zabrinuti smo zbog ruske vlade koja je ekspanzionistička u svojim namerama, koja nastoji da potkopa demokratije”

Britanski ministar spoljnih poslova Liz Tras rekla je da je "ne zanimaju" navodne uvrede ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova na njen račun. "Zabrinuti smo zbog ruske vlade koja je ekspanzionistička u svojim namerama, koja nastoji da potkopa demokratije na svojoj granici, i to glasno izjavljujemo. Iskreno, ne zanima me kakve uvrede šalje Sergej Lavrov, nastaviću da insistiram na svome“, rekla je ona, ne precizirajući o kakvim „uvredama“ je reč. Ona je prošle nedelje posetila Moskvu i razgovarala sa ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom, koji je dijalog opisao kao „razgovor gluvog sa nemim”.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Na našoj teritoriji ćemo raditi ono što smatramo neophodnim za našu bezbednost

Izvor: Vostok.rs, 17.Feb.2022, 10:06

Rusija će na svojoj teritoriji raditi ono što joj je potrebno, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, komentarišući kritike zapadnih zemalja na račun vojnih vežbi Ruske Federacije i Belorusije. "Ali, želeo bih da naglasim da ćemo na našoj teritoriji raditi ono što nam je potrebno,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.