YANDEX imenovao predstavnika za Republiku Srbiju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 27.Nov.2020, 12:16

YANDEX imenovao predstavnika za Republiku Srbiju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je 26.11.2020. godine pismenu odluku kompanije Yandex LLC, sa sedištem u Moskvi, kojom ova kompanija imenuje svog predstavnika za Republiku Srbiju, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti

Predstavnik ove kompanije za Republiku Srbiju je Advokatska kancelarija Živković Samardžić, sa adresom Makedonska 30, Beograd.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << skladu sa zakonom, ovom predstavniku se, uz kompaniju Yandex LLC, odnosno umesto nje, Poverenik ili drugo lice može obratiti u pogledu svih pitanja u vezi sa obradom podataka o ličnosti, a u cilju obezbeđivanja poštovanja odredbi ovog zakona.

Imenovanju predstavnika ove kompanije prethodilo je inicijalno obraćanje SHARE fondacije, koja je ukazala na istu obavezu.

Poverenik ponovo apeluje na druge strane kompanije koje imaju obavezu imenovanja svog predstavnika u Republici Srbiji, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, da istu obavezu izvrše i time pokažu svest o obavezi poštovanja vladavine prava i privatnosti svojih korisnika.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Poverenik: Yandex imenovao predstavnika za Srbiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Nov.2020

Kompanija Yandex iz Moskve imenovala je advokatsku kancelariju „Živković Samardžić“ za svog predstavnika u Srbiji, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, saopštila je danas kancelarija Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Kako se navodi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.