Vulin sa Šojguom u Pekingu: Srbija neće biti deo NATO ili drugog saveza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2019, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin sa Šojguom u Pekingu: Srbija neće biti deo NATO ili drugog saveza

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se u Pekingu u toku Sjangšan foruma, sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom. Bio je ovo osmi susret od kad je Aleksandar Vulin preuzeo resor odbrane.

Ministar Šojgu je srpskom kolegi čestitao 75. godišnjicu oslobođenja Beograda. Rekao je da su Rusija i Srbija podnele velike žrtve u borbi protiv fašizma u Drugom svetskom ratu i istakao da zemlje ceni ne po veličini već po doprinosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istoriji.

Zahvalivši se na tome što je godišnjica oslobođenja srpske prestonice obeležena i u Moskvi ministar Vulin je istakao da naša zemlja u svojoj istoriji nikada nije izabrala pogrešnu stranu, kao i da mnogo veće zemlje mogu da uče od nas.

Ministar Šojgu je još jednom pozvao predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i pripadnike Vojske Srbije da sledeće godine učestvuju na paradi u Moskvi povodom 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Ministri su se složili da je vojno-vojna i vojno-tehnička saradnja između dve zemlje veoma aktivna i da će se i dalje razvijati kao i da su odnosi Republike Srbije i Ruske Federacije na najvišem nivou zahvaljujući dobrim i prijateljskim odnosima predsednika i vrhovnih komandanata Vučića i Putina.

Ministar Vulin je rekao da će naša zemlja i dalje slediti politiku vojne neutralnosti i da dok je Aleksandar Vučić na čelu Srbije ona nikada neće biti deo NATO pakta ili bilo kod drugog vojnog saveza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin sa ministrima odbrane Rusije i Belorusije

Izvor: RTS, 21.Okt.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin imao je u Pekingu odvojene sastanke sa ministrima odbrane Rusije i Belorusije. . Ministar odbrane Aleksandar Vulin se u toku Sjangšan foruma sastao najpre sa ministrom odbrane Ruske Federacije...

Nastavak na RTS...

Vulin sa Šojguom: Srbija neće biti deo nekog vojnog saveza, veći da uče od Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2019

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je, prilikom susreta sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom, da će Srbija i dalje slediti politiku vojne neutralnosti i da, dok je predsednik Aleksandar Vučić na njenom čelu ona neće biti deo NATO pakta ili bilo kod drugog vojnog saveza...Zahvalivši...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.