Vučić potvrdio da stiže NOVO ORUŽJE od Putina: Srbija postaje VOJNA SILA

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2018, 06:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić potvrdio da stiže NOVO ORUŽJE od Putina: Srbija postaje VOJNA SILA

Vučić je iz Moskve najavio da će naša država snažnije opremati Vojsku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče po dolasku u Moskvu da će sa prvim čovekom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o važnim temama, ekonomskim odnosima, vojnoj i ekonomskoj saradnji. On je potvrdio da će nam od Rusa stići novo oružje, što će omogućiti da naša zemlja bude neprikosnovena vojna sila na Balkanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenosi Republika.

Pročitajte i:

- Razgovaraćemo o vojnoj opremi. Zahvalio bih se na migovima koje smo dobili po značajno povoljnijim uslovima od nekih drugih. Ali, ne želim da govorim unapred o onome što nije u Srbiji, kada bude, pričaću - ostao je pomalo zagonetan Vučić.

Ipak, kako je u ponedeljak objavio naš list, iz Rusije će nam u narednom periodu stići raketni sistemi, helikopteri, oklopna vozila... U osnaživanju Vojske Srbije, u dogovoru s Putinom, pomoći će i Belorusija, iz koje bi moglo da nam bude isporučeno još migova-29.

.

- Kod nabavke vojne opreme važi ona narodna "koliko para, toliko muzike", ali zahvalan sam Rusiji što je Srbija migove i njihov remont dobila pod značajno povoljnijim uslovima nego što su dobile neke zemlje u regionu. Svakako, do kraja godine javnosti će biti predstavljeno sve što je u toj oblasti urađeno u poslednjih nekoliko godina - istakao je predsednik.

Kako je rekao, za predstavljanje novog oružja biće određen jedan od mnogih važnih datuma u istoriji Srbije, a to mogu biti pobeda u Prvom svetskom ratu, oslobođenje više naših gradova u Drugom svetskom ratu, ulazak srpske vojske u Novi Sad i prisajedinjenje Vojvodine.

- Pokušaćemo da pronađemo jedan zajednički gde bismo mogli to da proslavimo, obeležimo i pokažemo da polako ali sigurno Srbija postaje i bezbednije mesto i sigurnije mesto, ali i bolje mesto za život njenih građana. Na takvu proslavu pozvaćemo i predsednika Putina - najavio je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.