Vučić najavio izgradnju fabrike modernog naoružanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2012, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić najavio izgradnju fabrike modernog naoružanja

MOSKVA -

Srbija namerava da izgradi fabriku modernog naoružanja, a potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin pokazao je veliku želju da pomogne Srbiji u njegovom plasmanu, izjavio je danas u Moskvi prvi potpredsednik srpske vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Vučić je juče razgovarao sa Rogozinom, zaduženim za pitanja odbrane u ruskoj vladi, a danas sa predstavnicima Jedinstvene Rusije (JR) sa kojom Srpska napredna stranka ( >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SNS) ima potpisan sporazum o saradnji.

"Prvi put sam veoma zadovoljan razgovorima. Rogozin je pokazao veliku otvorenost i veliku želju da pomogne Srbiji", kazao je Vučić novinarima.

On je naveo da je na sastanku bilo reči o strateško-političkim pitanjima, unapređenju odbrambene politike obe zemlje i razvoju srpske namenske industrije, plasiranju robe na rusko tržište i zajedničkom izlasku na treća tržišta.

Po Vučićevim rečima, stručnjaci će već od ponedeljka zvanično krenuti u izradu planova o zajedničkim modelima i zajedničkoj proizvodnji.

"Mislim da će to doneti ozbiljan rezultat srpskoj privredi i namenskoj industriji i za svih deset naših direktnih i indirektnih vojnih proizvođača. Tu mnogo više dobija srpska strana i zadovoljan sam što se ruska strana složila da nam na takav način pomogne", rekao je on.

"Naš cilj je da do kraja godine otvorimo fabriku složenih borbenih sistema, pa je potreban plasman na više važnih tržišta u svetu. I tu očekujemo i podršku Rusije", naveo je Vučić.

Po njegovim rečima, Srbija je obezbedila sredstva i ima znanja, samo joj je potrebna pomoć u plasmanu, odnosno saradnja sa više zemalja u svetu, afričkim, azijskim, sa Rusijom.

Na pitanje da li očekuje pritiske zapadnih zemalja zbog vojne saradnje sa Rusijom, Vučić je odgovorio negativno, navodeći da i evropskim partnerima odgovara razvoj srpske privrede.

On je kazao da je u razgovorima u Moskvi ponovio da Srbija neće biti članica nijednog vojnog saveza i da će sačuvati neutralnost.

Vučić je naveo da je sa predstavnicima Jedinstvene Rusije među kojima i potpredsednikom Dume Sergejem Neverovom, razgovarao o stranačkoj saradnji i da je pozvao JR da prisustvuje kongresu SNS 29. septembra.

Vučić je takođe naveo da Srbiju do kraja godine treba da poseti ruski ministar odbrane Anatolij Serdjukov.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.