Izvor: Blic, 18.Dec.2017, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić iz Moskve čestitao Svetog Nikolu i Hanuku

Predsednik Republike Aleksandar Vučić čestitao je danas svim građanima Srbije koji slave Svetog Nikolu srećnu krsnu slavu.

Predsednik je čestitku poslao iz Moskve, gde ga sutra očekuje susret sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, a budući da i sam slavi, rekao je da će Svetoga Nikolu proslaviti skromno i u prijateljskom okruženju.

"Želim svim građanima koji slave >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Svetog Nikolu srećnu krsnu slavu, a ja ću je proslaviti ovde u srpskoj crkvi Svetog Petra i Pavla u Moskvi, nas nekoliko slavi tu slavu i mi ćemo je skromno proslaviti, rekao bih, na dobrom mestu u prijateljskom okruženju, a obezbedili su u našoj crkvi i žito i kolač", rekao je Vučić za RTS.

Vučić uputio je uputio čestitku rabinu Isaku Asielu i svim pripadnicima jevrejske zajednice, povodom jevrejskog dana svetlosti Hanuke.

U čestitki se kaže: "Srdačno Vam čestitam Praznik svetla Hanuku. Sećanje na hrabre Makaveje neka bude podsticaj i inspiracija svima nama da čuvamo svoju veru i tradiciju, volimo svoga bližnjega, kako bismo čuvajući svoje razumeli i poštovali i tuđe".

"Hanuka lesimha! Neka je radosna Hanuka", stoji na kraju čestitke, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.