Vučić: Srećan sam što sam našu malu zemlju... / VIDEO

Izvor: B92, 09.Maj.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srećan sam što sam našu malu zemlju... / VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je srećan što je Srbija na tako veličanstven način uvažena na proslavi Dana pobede u Moskvi.

On je to izjavio srpskim medijima pošto je sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom i premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom položio vence na Spomenik neznanom junaku.

Tom prilikom je intonirana i srpska himna, a Vučić je istakao da je doživeo osećaj koji je teško opisati.

"Bio sam srećan što sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << našu malu zemlju mogao da predstavljam i budem uvažen na veličanstven način u Moskvi i Rusiji... Kada čujete srpsku himnu na polaganju venaca, a stojite pored Putina i Netainjahua, onda je to osećaj koji mali broj ljudi u svetu može da opiše", rekao je predsednik Vučić novinarima.

Kako je rekao, iskoristio je mogućnost da razgovara sa premijerom Izraela o tome kako dalje da učvrstimo naše odnose.

Dodao je i da je sa predsednikom Rusije razgovarao u protekla dva dana, ali i ispričao anegdotu o dva ruska veterana koji su, inače, svoje vojevanje u Drugom svetskom ratu završili na granici Srbije, koji su se na prijemu koji je Putin priredio raspitivali - "gde je taj predsednik Srbije".

Privukli su, kaže, i pažnju predsednika Rusije, koji ih je pitao da li je moguće da su svoje ratovanje u Drugom svetskom ratu počeli kod Staljingrada, a završili na granicama Srbije i Jugoslavije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.