Voronjin u poslednji čas pobegao iz Moskve

Izvor: B92, 01.Mar.2022, 15:04

Voronjin u poslednji čas pobegao iz Moskve

Nakon suspenzija UEFA i FIFA te nastavka ratnih operacije, Rusiju postepeno napuštaju fudbalski radnici.

Moskvu je u poslednjem trenutku napustio Ukrajinac Andrej Voronjin, koji je podneo ostavku na mesto pomoćnog trenera Dinama.

Bivši napadač Liverpula je pobegao iz Rusije pre nego što sve evropske zemlje zabrane sletanje ruskim avionima.

"Moja porodica i ja izašli smo iz Moskve u poslednji čas. Nismo mogli ići preko Diseldorfa pa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo uspeli da sletimo u Amsterdam pre nego što su svi blokirali ruske avione. Otac mi je upravo bio na operaciji, a sad je tu sa mnom, mojom suprugom, decom i taštom. Decu sam izvukao iz škole u Moskvi, ali škola je sad najmanje važna", kaže 42-godišnji Voronjin.



"Nisam dobro, baš se loše osećam. Ovo je kao horor film, nešto nestvarno. Stalno dobijam snimke iz Ukrajine od mojih prijatelja i ne mogu da verujem šta gledam. Zaustavite toga ku**inog sina Putina, pomozite izbeglicama i šaljite nam oružje. Neopisivo sam ponosan na svoju divnu zemlju. Nastavićemo se boriti i pobedićemo. Ali cena je užasno visoka, svi ti mrtvi ljudi. Pa živimo u 2022. godini, a ne u Drugom svetskom ratu!"


Voronjin je za Ukrajinu odigrao 74 utakmice, a nakon uspešne igračke karijere je od 2020. radio kao pomoćni trener u Dinamu iz Moskve.



"Niko u Rusiji nema pojma što se dešava u Ukrajini. To se ne pokazuje na televiziji, 90 odsto ljudi nije uopšte svesno. Putin ne radi loše samo Ukrajincima nego i svojim ljudima. Imam mnogo prijatelja u Rusiji koji mi govore da ne podržavaju agresiju i da to nije želja većine ruskog naroda"
, rekao je Voronjin.



"Nisam u Ukrajini, ali sam u mislima s tim ljudima. Imam prijatelje u Harkovu, Kijevu i u rodnoj Odesi. Svakih pet minuta dobijam poruke na mobilni. Samo želim da nekako pomognem. Novcem, bilo kako. Da sam onde, uzeo bih pušku i borio bih se".


Otkaz je dao i trener moskovske Lokomotive Markus Gisdol.

"Nema ništa bolje na ovom svetu nego biti fudbalski trener, ali ja taj posao ne mogu da radim u državi čiji je čelnik napao drugu evropsku državu. To se ne poklapa s mojim vrednostima i zato sam podneo neopozivu ostavku", poručio je Gisdol.

Ovaj 52-godišnji Nemac je u Moskvu stigao jesenas umesto Marka Nikolića.



"Ne mogu da stojim na terenu za trening u Moskvi i da radim sa igračima, da tražim od njih da budu profesionalni i fokusirani na fudbal, a nekoliko kilometara dalje donose se odluke koje celoj jednoj zemlji nanose bol i patnju. To je moja lična odluka i smatram da je ispravna",
dodao je Nemac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.