Vatutin: Teodosić je genije, ali nije 100 odsto profesionalac

Izvor: B92, 31.Dec.2018, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatutin: Teodosić je genije, ali nije 100 odsto profesionalac

Predsednik CSKA iz Moskve Andrej Vatutin pričao je o svom dobrom odnosu sa bivšim košarkašem te ekipe Milošem Teodosićem.

Teodosić je bio član CSKA, sve do prošle sezone, pre koje je odlučio da se oproba "preko bare" i prešao u Los Anđeles Kliperse.

Vatutin je istakao svoj odličan odnos sa Teom i rekao da on u Americi ipak nije srećan kao što je bio u Rusiji.

"Imam izuzetan odnos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Milošem. Moja majka ga voli kao sina, a meni je kao brat. Ipak, on je sad u NBA i prerano je da se govori o narednom letu. Jasno je da u Klipersima nije srećan kao što je to bio kod nas. Fantastičan je igrač i zaslužuje veću minutažu tamo", kazao je Vatutin za Gazetu.

Teodosić je Moskvi proveo šest godina i za to vreme jedanput osvojio Evroligu, ali i šest trofeja regionalne VTB lige.

"Možda nije 100 odsto profesionalan, ali je zato 100 odsto talentovan. On je košarkaški genije. Nažalost, sa nama je osvojio samo jednu Evroligu, međutim, to nije samo njegova greška", jasan je Vatutin.

Miloš je nedavno najavio povratak u Evropu, ili početkom sledeće godine ili krajem tekuće sezone, a kao kandidat javio se Anadolu Efes. Ipak, ni povratak u CSKA nije nemoguć.

Srpski plejmejker ove sezone u Klipersima za oko deset minuta na parketu ima prosek od 3,2 poena i 2,1 asistenciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.