(VIDEO) MOSKVA NA NOGAMA: Maršu na Drinu Vojnog orkestra Niš skandiralo hiljade Moskovljana!

Izvor: Kurir, 25.Sep.2014, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) MOSKVA NA NOGAMA: Maršu na Drinu Vojnog orkestra Niš skandiralo hiljade Moskovljana!

Vojni orkestar Niš iz sastava Kopnene vojske, nastupio je na međunarodnom vojnom muzičkom festivalu Spaska bašnja i izveo niz kompozicija koje su bile propraćene oduševljenjem više hiljada Moskovljana

MOSKVA - Nastup Vojnog orkestra Niš na međunarodnom festivalu vojnih orkestara u Moskvi pozdravilo je hiljade ljudi.

Foto: Vojska Srbije

Moskovljani su na Crvenom trgu aplauzima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i skandiranjem pozdravili izvođenje kompozicije „ Marš na Drinu“ i drugih srpskih rodoljubivih pesama.

Vojni orkestar Niš iz sastava Kopnene vojske, pod dirigentskom palicom kapetana Dejana Đorđevića, nastupio je na međunarodnom vojnom muzičkom festivalu „Spaska bašnja“, koji se održavao od  30. avgusta do 7. septembra na Crvenom trgu u Moskvi.

Foto: Vojska Srbije

Na festivalu na kojem je učestvovalo oko 1500 muzičara, kao i drugih umetnika, poput plesača, akrobata i majstora borilačkih veština, osim našeg orkestra i domaćina nastupili su i ansambli iz Jermenije, Bugarske, Grčke, Irske, Italije, Kazahstana, Kine, Meksika, Turske i Švajcarske.

Nastup niškog vojnog orkestra, koji svakodnevno izvodi kompozicije „Marš na Drinu”, kompozitora i prvog vojnog dirigenta-kapelnika Stanislava Biničkog, „Aleksandar Prvi”, kompozitora Franje Pokornog i „Milan Obrenović“, kompozitora Davorina Jenka, veoma su bile zapažene i propraćen oduševljenjem više hiljada posetilaca festivala.

Nakon učešća na međunarodnom festivalu povodom Dana hrabrosti u Sofiji i na otvaranju „Andrićgrada“ u Višegradu, ovo je treći međunarodni nastup Vojnog orkestra iz Niša u ovoj godini.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niški Vojni orkestar oduševio Moskovljane (video)

Izvor: JužneVesti.com, 25.Sep.2014

Hiljade Moskovljana je na Crvenom Trgu aplauzima i skandiranjem pozdravilo niški Vojni orkestar na Međunarodnom festivalu vojnih orkestara "Spaskaja bašnja"...Čuvena koračnica Stanislava Biničkog "Marš na Drinu", koja je postala simbol hrabrosti srpske vojske u Prvom svetskom ratu, izazvala je...

Nastavak na JužneVesti.com...

»Maršu na Drinu« skandiralo hiljade Moskovljana!

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2014

MOSKVA - Nastup Vojnog orkestra Niš na međunarodnom festivalu vojnih orkestara u Moskvi pozdravilo je hiljade ljudi...Moskovljani su na Crvenom trgu aplauzima i skandiranjem pozdravili izvođenje kompozicije „ Marš na Drinu“ i drugih srpskih rodoljubivih pjesama...Vojni orkestar Niš iz sastava...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.