Zvezda igrala 28 minuta pa se raspala  CSKA rutinski do pobede

Izvor: B92, 18.Dec.2019, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda igrala 28 minuta pa se raspala " CSKA rutinski do pobede

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na gostovanju od CSKA 100:74 u 14. kolu Evrolige.

Izabranici Dragana Šakote pretrpeli su deveti poraz u elitnom takmičenju, dok je aktuelni šampion Evrope upisao devetu pobedu.

Zvezda je utakmicu ispustila krajem treće četvrtine kada je CSKA za samo dva minuta uspeo da ode na dvocifrenu prednost.

U četvrtoj četvrtini igra šampiona Srbije se potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raspala, isključen je i Šakota zbog dve tehničke i crveno-beli su na kraju ubedljivo poraženi – 100:74.

Najefikasniji u redovima kluba sa Malog Kalemegdana bio je Dejan Davidovac sa 17 poena, Bili Beron je dodao 14, dok je Filip Čović ostvario učinak od sedam poena i devet asistencija.

U pobedničkom sastavu najraspoloženiji bio je Majk Džejms sa 29 poena, tri skoka i asistencije i Džoel Bolomboj sa 17 poena i četiri skoka.

Utakmica je otvorena u dobrom ritmu. Ekipe su bile raspoložena, a pojedinci koji se izdvajaju su Majk Džejms i Filip Čović.

Njih dvojica su dirigovali napadima i posle prve četvrtine rezultat na semaforu bio je 26:21. Crveno-beli su odigrali dobru četvrtinu, dobro su otvorili i drugu, međutim CSKA je uspeo da se odlepi.

Koševima nezaustavljivog Majka Džejmsa Moskovljani su uspeli da se "odlepe" i da na pauzu odu sa osam poena prednosti – 52:44. Amerikanac iz redova CSKA je postigao 22 poena u prvom periodu igre.

Crveno-beli igrali su odlično u trećoj četvrtini, na pet minuta od kraja rezultat na semaforu je bio 56:56, međutim od tog trenutka CSKA je preuzeo kontrolu i ubrzo prelomio meč.

Zvezda je na dva minuta do kraja imala napad pri rezultatu 66:60, ali nije uspela da ga iskoriste i posle toga je usledila velika serija Moskovljana.

U poslednjoj deonici bilo je jasno da će šampion Srbije pretrpeti deveti poraz u Evroligi.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.