Uhapšen savetnik generalnog direktora „Roskosmosa“ zbog krivičnog dela izdaje

Izvor: Vostok.rs, 07.Jul.2020, 10:37

Uhapšen savetnik generalnog direktora „Roskosmosa“ zbog krivičnog dela izdaje

U Moskvi je uhapšen savetnik generalnog direktora Roskosmosa, Ivan Safronov, saopštila je pres služba državne korporacije. Optužen je prema članu 275. Krivičnog zakonika o državnoj izdaji. Međutim, navodi se da se optužnica protiv Safronova ne odnosi na njegov rad u Roskosmosu, prenose RIA Novosti. Od 2010. do 2019. godine Ivan Safronov je bio dopisnik "Komersanta", a potom je postao posebni dopisnik lista "Vedomosti". Postavljen je na mesto savetnika Dmitrija Rogozina za informacionu politiku krajem maja ove godine.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

PRETI MU KAZNA OD 20 GODINA ROBIJE: Oglasio se Roskosmos povodom hapšenja Safronova (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2020

Safronov je, inače, od 2010. do 2019. godine bio dopisnik Komersanta, a potom i Gazete specijalizovan za vojnu tematiku i tematiku kosmosa..Savetnik direktora Ruske svemirske agencije Roskosmos Ivan Safronov, koji je priveden zbog sumnje da je izvršio veleizdaju, nije imao pristup tajnim podacima,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.