UHVAĆEN NA DELU: Ruski specijalci uhapsili ukrajinskog konzula, izvršavao neprijateljske akcije protiv Moskve

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2021, 10:09

UHVAĆEN NA DELU: Ruski specijalci uhapsili ukrajinskog konzula, izvršavao neprijateljske akcije protiv Moskve

Biće kažnjen u skladu sa pravilima međunarodnog prava

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije uhapsila je u Sankt Peterburgu ukrajinskog konzula Aleksandra Sosonjuka dok je primao poverljive podatke od ruskog državljanina.

Kako je saopštio FSB, konzul Generalnog konzulata Ukrajine uhvaćen je na delu dok je primao informacije koje se nalaze u bazama podataka bezbednjaka.

Ističe se da je aktivnost Sosonjuka "neprijateljska prema Rusiji i nespojiva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa statusom diplomatskog službenika".

Ukrajinski konzul će biti kažnjen u skladu sa pravilima međunarodnog prava.

Saglasno međunarodnim standardima, diplomate imaju imunitet u zemlji u kojoj rade, ali mogu biti lišeni prava na boravak u slučaju kršenja zakona ili neprijateljskih akcija.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.