U ambasadi Srbije u Moskvi otvara se izložba „Romanovi: Carsko služenje“

Izvor: Vostok.rs, 06.Maj.2019, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ambasadi Srbije u Moskvi otvara se izložba „Romanovi: Carsko služenje“

Izložba fotografija „Romanovi: carsko služenje“ biće otvorena 7. maja u 19:00 u ambasadi Republike Srbije u Moskvi. Izložba je posvećena porodici poslednjeg ruskog cara. Na fotografijama je zabeležen svakodnevni život u krugu porodice i služenje bližnjima i otadžbini članova carske porodice. Posebnu pažnju zavređuju fotografije iz vremena Prvog svetskog rata kad su carica i carske kćeri radile kao milosrdne sestre u vojnim bolnicama pružajući pomoć ranjenim vojnicima i oficirima.
Izložba je upriličena povodom stogodišnje mučeničke smrti carske porodice, i počevši od 2016. godine obišla je preko 100 gradova i naseljenih mesta u Srbiji, kao i Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Izložba je takođe posetila Švajcarsku, Argentinu, Kanadu, JAR, Novi Zeland, Češku, Nemačku i Rumuniju.
Na izložbi su prikazane fotografije iz ličnih arhiva carske porodice i njima bliskih ljudi, iz državnih arhiva i privatnih kolekcija.
U pripremi ekspozicije učestvovao je moskovski Sretenjski manastir.
Na otvaranju izložbe učestvovaće Izvanredni i Ovlašćeni ambasador Republike Srbije u Ruskoj Federaciji Slavenko Terzić.
Otvaranje izložbe biće održano 7. maja u 19:00 na adresi:
Ambasada Republike Srbije u Moskvi, Ul. Mosfiljmovska 46.
Abasadu se može doći uz prethodnu najavi na telefon broj +7 495 988 66 45.
Sa ruskog Marina Todić, Pravoslavlje

Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Izložba o Romanovima u ambasadi Srbije u Moskvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2019, 10:23

Izložba fotografija "Romanovi: carsko služenje" biće otvorena večeras u ambasadi Srbije u Moskvi, najavili su organizatori...Na otvaranju izložbe učestvovaće ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić...Artefakti koji čine postavku izložbe posvećeni su porodici poslednjeg ruskog cara...Na fotografijama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.