U Moskvi veliki porast broja zaraženih, vlasti krive nihilizam

Izvor: B92, 18.Jun.2021, 16:11

U Moskvi veliki porast broja zaraženih, vlasti krive nihilizam

Moskva -- Nakon rekordnog broja novih slučajeva zaraze koronavirusom u Moskvi, Kremlj je nagli porast pripisao nespremnosti ljudi, čiji je uzrok pripisan nihilizmu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da predsednik Vladimir Putin pomno prati situaciju.

Upitan da objasni veliki skok u broju novoinficiranih, Peskov je naveo lukavu prirodu virusa, aludirajući na sposobnost mutacije, potpuni nihilizam i slabu vakcinaciju. Odbacio je mišljenje kritičara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Rusi nerado vakcinišu zbog nepoverenja u vlasti.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin proširio je restriktivne mere, uključujući zabranu održavanja javnih događaja sa više od 1.000 ljudi, zatvaranje kafića i restorana u 23 sata i zatvaranje fudbalskih navijačkih zona postavljenih za Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Početkom nedelje Sobjanin je rekao da se Moskva, koja ima 13 miliona ljudi, sada suočava sa novom, agresivnijom varijantom i da se situacija u prestonici vrlo brzo pogoršava.

Istakao je da je 90 odsto novih infekcija u Moskvi uzrokovano delta varijantom koja je prvi put otkrivena u Indiji.

Rusija, najveća država na svetu, od početka pandemije ima 5,2 miliona zaraženih. Do 2. juna, kada su podaci bili dostupni, najmanje prvu dozu vakcine primilo je 18 miliona Rusa, što čini jednu osminu stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.