Torkunov: Izrazili smo solidarnost s pozicijom predsednika

Izvor: RTS, 28.Maj.2019, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Torkunov: Izrazili smo solidarnost s pozicijom predsednika

Rektor Moskovskog državnog instituta međunarodnih odnosa (MGIMO) Anatolij Torkunov izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sa kojim se sastao, spreman da donese odluke koje će doprineti rešavanju kosovskog pitanja.
"Kratko nam je ispričao šta se desilo (upad ROSU na sever KiM), a mi smo izrazili solidarnost sa pozicijom predsednika", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je Torkunov novinarima pre nego što je održao predavanje na Pravnom fakultetu.

Na sastanku sa predsednikom Srbije, kaže Torkunov, razgovarali su i o novim mehanizmima saradnje u oblasti obrazovanja i nauke, što, kako ističe, podrazumeva nove programe zajedničkih master studija.
Predsednik Vučić je, kako je naveo, na današnjem sastanku izrazio zadovoljstvo zbog uspostavljanja bliske saradnje Beogradskog univerziteta i MGIMO, jer su se na tom uglednom univerzitetu školovale najuticajnije ruske i svetske diplomate.
Rektor je izrazio očekivanje da će se povećati broj studenata iz Srbije, koji visoko obrazovanje stiču na MGIMO.
Torkunov je rekao da je posle predavanja predsednika Vučića na MGIMO poraslo interesovanje za učenje srpskog jezika, ali i za Srbiju generalno.
Kako je saopštila služba za saradnju s medijima predsednika Republike, tokom susreta s Tarkonovim potpisani su Sporazum o saradnji Univerziteta u Beogradu i MGIMO, odnosno Memorandum o strateškoj saradnji NIS i MGIMO.
Torkunov se osvrnuo i na sastanak sa ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenadom Popovićem, gde je glavna tema bila saradnja u oblasti digitalne ekonomije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.