Temperatura u Moskvi je OK, kome je hladno ima čaj

Izvor: Mondo, 20.Feb.2018, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Temperatura u Moskvi je OK, kome je hladno ima čaj

Posle ove izjave teško da će biti odlaganja utakmice CSKA Moskva - Crvena zvezda.

Beogradski crveno-beli u sredu od 18 časova igraće revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope sa moskovskim CSKA.

U Moskvi.

To je bar jasno posle konferencije za medije koju je dan ranije održao trener "armejaca", beloruski stručnjak Viktor Gončarenko.

Iako prognoza kaže da će u vreme početka meča na "VEB areni" biti minus 18 stepeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Celzijusa, Gončarenko je podsetio da stadion ima grejanje i da, kako kaže, "na terenu neće biti tako strašno".

"Bio sam na mečevima koji su odigrani na minus 15, a i pitanje je gde bismo to igrali ako ne u Moskvi? Navijačima na tribinama možda neće biti toliko prijatno, ali na terenu je druga stvar. Uz grejanje na zatvorenom stadionu i uz pune tribine biće mnogo toplije a terenu, otprilike minus 8, a to je sasvim OK za igru. Mislim da igračima neće biti problem da se prilagode", rekao je Gončarenko, koji je dodao da sve navijače očekuje tradicionalna ruska kaša kao i vruć čaj.

/Za Zvezdu, za Srbiju/

Mnogo više od zime, Gončarenka brine rezultat 0:0 iz Beograda koji Zvezdu ostavlja u igri za osminu finala.

"Rezultat 0:0 je uvek neugodan pred revanš na našem stadionu, posebno kada igrate protiv dobro organizovane ekipe koja čeka kontranapade", rekao je Gončarenko, a potom odbacio mogućnost da njegova ekipa krene potpuno napadački od prvog minuta.

"Statistički, ekipa koja igra kod kuće uvek više napada, ali protivnik je izuzetno opasan, zna kako da igra na kontre, imaju dobru igru. Naravno da na našem stadionu, pred našim navijačima moramo da igramo napadački, ali ne smemo dozvoliti rivalu da iskoristi svoje najjače oružje. Pritisak možemo da povećavamo u različitim periodima igre, a najvažnije je da izvučemo pouke iz prvog meča", rekao je Gončarenko.

/Ovo je sastav Crvene zvezde za revanš/

Strateg "armejaca" i neće moći da računa Alekseja Berezuckog i Georgija Šenjikova.

"Šenjikov još nije počeo da trenira, Aleksej Berezucki jeste odradio par treninga, odigrao je i 45 minuta (prijateljska utakmica protiv Esbjerga, prim. aut), ali verovatno neće biti spreman za sredu", rekao je Gončarenko.

On nije hteo da otkrije ko bi mogao da zameni Aleksandra Golovina, koji će zbog kartona u Beogradu propustiti revanš.

"Njegovu kreativnost na sredini terena je teško nadoknaditi, ali pokušaćemo sve da to učinimo", kratko je prokomentarisao Gončarenko.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.